С високо прибрана руса коса, безупречна работна униформа и пронизващ поглед, шеф Цветелина Йорданова често може да бъде засечена в някое от десетте заведения на петзвездния Grand Hotel Millennium Sofia. Шеф Цвети, както е позната сред екипа на хотела, поема позицията Executive Chef на емблематичния хотел през 2022 г. и вече над три години ръководи екип от над 160 души в шестте кухни, които приготвят храната не само за популярните заведения, но и за Millennium Milestone Convention Centre, конферентният център на хотела, който вече над 5 години е домакин на най-престижните мероприятия в столицата.
Цвети Йорданова е от хората, които разбиват клишета не само на думи, но и с действията си. Стартира кариерата си в два от най-елитните петзвездни столични хотела, приема предизвикателството да готви в постоянното представителство на България в Европейския съюз, преподава на млади готвачи, стига до ледените фиорди на Норвегия и се връща в България, за да поеме шестте кухни на Grand Hotel Millennium Sofia.
Шеф Йорданова определя себе си като « човек на действията » - дръзка с думите и откровена в комуникацията си, така управлява и екипите си - директно и безкомпромисно. Редом до нея стоят главните готвачи на хотела - всички до един обиграни майстори в кухнята. Заедно с тях шеф Цвети изгражда концепциите за менюта, експериментира с нови продукти и най-вече готви, защото кулинарията остава голямата й любов.
Добре познатите средиземноморски вкусове на шеф Светослав Серафимов от Mediterrra Restaurant & Wine Bar се срещат на едно място със смелите екзотични идеи на шеф Теодор Танков от Spectrum Restaurant. Заедно с тях са и небесните изкушения на шеф Владислав Христов от Ozone Skybar & Lounge и класическите хапки от Vienna Café & Restaurant.
На пръв поглед парадоксално, но на практика напълно постижимо, тази дръзка композиция на вкусове преминава географските граници, за да предложи авангардно кулинарно изживяване, създадено с най-автентичните продукти. Шеф Цвети и екипът й така умело успяват да комбинират предложенията в The Sphere, че гостите да имат възможността да съчетаят по свой вкус хапки със средиземноморски изкушения с тигрови скариди, миди Сен Жак, черен хайвер от есетра, перуанско севиче, разнообразни суши вариации с кралски рак, омар или змиорка или други познати или нови вкусове.
Да бъдеш перфекционист, е особено предизвикателно, когато готвиш в огромни мащаби, но когато любовта към работата и непрестанната страст към подобрение са движеща сила, резултатите са налице. Шеф Цветелина Йорданова и златните момчета от екипа ѝ го доказват всеки ден със своите гастрономически изкушения в Grand Hotel Millennium Sofia и безкомпромисно рушат клишето, че висшата кулинария и големите мащаби не могат да вървят ръка за ръка.
5 години отвъд очакванията
Да надхвърлиш очакванията на гостите, е едно от най-големите предизвикателства в сферата на кулинарията, но да оставиш следа на кулинарната сцена е рядко умение, което само най-големите майстори усвояват. Тази година Grand Hotel Millennium Sofia празнува своя пети рожден ден и шеф Цветелина Йорданова и екипът ѝ не пропускат да отбележат празника с тематични менюта във всяко от заведенията на хотела. Специалните менюта "5 години отвъд очакванията" съчетават най-добрите предложения на шеф Светослав Серафимов в Mediterrra Restaurant & Wine Bar, шеф Теодор Танков в Spectrum Restaurant, шеф Владислав Христов в Ozone Skybar & Lounge и класиките на Vienna Café & Restaurant.
Grand Hotel Millennium Sofia Phone: +359 2 445 75 95 Email: [email protected] Instagram: @grandhotelmillenniumsofia |