С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Платена публикация

АММИ - говеждо от трапезата на кралете

Унитемп ООД
20 Август 2009, 14:05
Share Tweet Pin it Share

Когато преди  три години Обединеното кралство честваше 80-годишния юбилей на кралица Елизабет Втора, светът запомни няколкодневните масови тържества. Други 99 души, родени на същата дата, обаче ще запомнят събитието и със специалния празничен обяд, на който кралицата ги покани, като лични гости. Настанени в разкошната бална зала на Бъкингамския дворец, стоте рожденика споделиха кралското обедно меню от говеждо филе, лимонов сладкиш и вино ризлинг.

Дворцовата  традиция на майсторски приготвени ястия от говеждо, предназначени за избрани особи датира още от Средновековието. "В говеждото има канела, хвойна и захар, а в хляба – сандалово дърво" – пише в хроника от 12 век участник в средновековен пир. И макар разликите в епохи и подправки, говеждото, което е било вкусно в древността , е такова и днес.

Ценено  заради ниското ниво на мазнини, високото съдържание на желязо, магнезий, фосфор и цинк и не на последно място, като добър източник на витамин В12, говеждото се определя по цвят и възраст на животното.

Според последните европейски законодателни разпоредби (Регламент 361/2008) "месо от малки телета" се добива от животни до 8 месеца; "телешко месо" – от животни между 8 и 12 месеца; "говеждо" е месото от животни над 12 месеца. Добро е говеждото с яркочервен цвят и мраморно инфилтрирана мазнина с цвят на слонова кост. Освен по възраст, количество мазнина, цвят и текстура, говеждото месо се оценява и според степента на отлежаване (зреене). В миналото този процес протичал на цял труп преди да се транспортира. Днес в повечето случаи месото се транжира след излизането му от кланиците, преминава процес на зреене и се транспортира опаковано в търговската мрежа.

Индивидуално  опаковани, говеждите продукти АММИ освен че съхраняват качествата, безопасността  и свойствата на свежото месо, са етикетирани с цел пълната проследимост на месото - от мястото, където е родено и отгледано животното през кланицата, в която е добито до транжорната, в която е разфасовано. Серията говежди продукти АММИ предлага вкуса на  натурален и два вида овкусен говежди стек , свежо нарязан и порциониран за двама в тарелка между 300-400 гр.

Подходящ за печене на скара, фурна или тиган, натуралният стек АММИ има нужда от слаб огън и подправки на вкус. Тайната на сочното и крехко говеждо се крие в начина на приготвяне, указан върху опаковката на всеки продукт АММИ. С аромат на сладък червен пипер и дъх на кимион е стек Ammico – деликатното предложение в говеждата гама. Отново предварително овкусен и окрехкотен от топлия аромат на подправките, стек Ammico се пече на много слаб огън. Както останалите стекове от серията, и този се изпича според вкусовите препочитания – алангле (medium rare steаk), полуалангле (medium steak) и добре изпечен (well-done steak). Превъзходен на вкус и аромат е и говеждият стек Campesino. Пикантният вкус на черен пипер и чили е балансиран от нежна нотка кимион. Дълбокият аромат на подправките се разгръща постепенно след изпичането на стека, а крехкостта на Campesino се разтваря във всяко сочно парченце. И защото хубавият стек става бавно, а АММИ дава безброй свежи идеи на www.ammi.bg, наградете готвача в себе се с чаша виолетово-рубинен елексир.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Anonymous
    Гладен
    16, 36, 23 Ноември 2009, 16:36

    Това беше наистина много вкусно ... Бих си го купил отново ...

    !

Реклама »