С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Платена публикация

Проект на Lidl за здравословно хранене гостува в училища в страната през ноември

Лидл България
07 Ноември 2016, 12:56
Share Tweet Pin it Share

"Кулинарно междучасие Манджицу" е проект на Лидл България, който има за цел по забавен и интересен начин да запознае децата от 1-ви до 4-ти клас с основни теми от здравословното и балансирано хранене. Паралелно с това проектът цели да мотивира децата да споделят наученото у дома и да се включват по-активно в приготвянето на храната заедно с родителите си.


Кулинарният образователен проект ще се реализира в СУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Велинград, 22 СОУ "Георги С. Раковски", гр. София, ОУ "Васил Петлешков", гр. Пловдив, СОУ "Отец Паисий", гр. Кърджали и СУ "Димитър Талев" в Добрич, които бяха избрани след направена предварителна селекция на база подадени кандидатури от училища от цялата страна. В рамките на проекта, всяко училище-участник получава измервателен уред, с който да следи тегло, индекс на телесна маса и телесни мазнини на учениците. Като следващ етап се реализира и посещение в училището, където се провежда кулинарен урок в рамките на 60 минути. Децата се срещат с утвърден кулинарен специалист и научават любопитни факти за хранителните елементи и продукти, като получават и съвети за балансирано хранене. По време на урока децата имат и възможността да приготвят сами вкусна и здравословна храна с помощта на професионални готвачи, като съчетават и затвърждават придобитите знания с практически умения. С "Манджицу" децата преоткриват омлета като добавят в него спанак или цвекло, правят вкусни плодови близалки с ядки и сами приготвят сурови бонбони.


За допълнително запазване на интереса на децата е разработено и мобилно приложение "Манджицу", достъпно за сваляне в Google Play и App Store, което под формата на игра дава полезна информация за различните хранителни елементи, ползите от тях и съвети за правилно хранене.


Участието в проекта "Кулинарно междучасие Манджицу" също така дава шанс на едно от училищата, в които се е провел проектът, да спечели и финансова целева субсидия от Лидл България в размер на 10 000 лв за подобряване на условията за спорт и отдих на неговата територия. Повече за проекта можете да видите на www.lidl.bg/ninja

Share Tweet Pin it Share

Реклама »