С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Платена публикация

Курортът Св. Св. Константин и Елена - морското съвършенство от вкусове и сбъднати кулинарни фантазии

Курорт Св. Св. Константин и Елена
14 Май 2019, 10:35
Share Tweet Pin it Share

"Вечеря" вече не означава само вкусна храна в приятна обстановка. "Вечеря" напоследък за все повече хора е специално събитие и кулинарен празник. Всичко в света се променя на висока скорост. Това важи и за света на кулинарията. Културата на хранене на все повече хора е достигнала такива нива, че за професионалистите е истинско предизвикателство и удоволствие да отговорят на техните очаквания. "Но аз обичам предизвикателствата", казва шеф Андре Токев, " Предизвикателството винаги е крачка напред."

Андре Токев разкрива тайните на своята авторска кухня в ресторант Монти в 5-звездния Хотел Астор Гардън в първия морски курорт в България - Св. Св. Константин и Елена. Ресторант Монти е не само стилно и класно място с перфектно обслужване. Монти е уютно съвършенство от вкусове, преживявания и сбъднати кулинарни фантазии. Всъщност - изкуство в чиния. Това е кухнята на ресторант Монти. Новият поглед към традиционни рецепти от българската и европейска кухня изненадва не само с изключителния си вкус, но и с впечатляващата си презентация. За всеки сезон шеф Токев създава ново меню. Представянето му лично от него се превръща в истински кулинарен празник за гостите на ресторант Монти.

  • снимка: Курорт Св. Св. Константин и Елена



Но това не е всичко. Първият морски курорт в България Св. Св. Константин и Елена е любима дестинация за туристите не само заради съвременните предложения за балнеология, профилактика, СПА и уелнес, но и заради това, че е място, където има много възможности, разкриващи вдъхновения свят на кулинарните и гурме преживявания.

В ресторантите на Св. Св. Константин и Елена работят изявени шефове, получили образованието си в Европа, усвоили тайнствата на изисканата кулинария в едни от най-утвърдените и престижни европейски ресторанти. Неслучайно главният готвач на ресторант Азаро в Хотел Астор Гардън - шеф Станислав Петков - е носител на престижна награда от конкурса "Най-добър готвач" на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за 2018 г.

Обикновено гостите искат да опитат и ценят местните специалитети и вина. Затова в ресторант Азаро се представят типични ястия от българската национална кухня с обичайните продукти, които се използват в България. И всичко това се съчетава с представянето на хубави български вина. В ресторант Азаро в Хотел Астор Гардън се представят и най-добрите примери от интернационалната кухня.

Ценителите на изисканата кухня могат да се насладят на истински кулинарен празник и в живописния ресторант "The Bay". Разположен на самия морски бряг, "The Bay" омагьосва не само с великолепната си гледка, но и с вкуса на средиземноморските си ястия и отбрани качествени вина.

  • снимка: Курорт Св. Св. Константин и Елена



Предпочитаната от все повече хора средиземноморска кухня е и акцентът в ресторанта на Вила Чинка в курорта Св. Св. Константин и Елена, който се открива през юли 2019 г. Главният готвач – шеф Пламен Стамов – е завършил образованието си в Барселона, Испания и оттам е любовта му към средиземноморската кухня, чийто тайни ще разкрива на гостите на ресторанта във Вила Чинка – новото елегантно и луксозно бижу към 5-звездния Хотел Астор Гардън.

4-звездния Хотел Балнео & СПА Азалия е разположен на самия морски бряг на курорта Св. Св. Константин и Елена.Тук гостите имат възможност да се възползват не само от програми за профилактика и рехабилитация, основани на лечебното въздействие на минералната вода, лиманната кал и морския климат, на многообразие от терапии за лице и тяло в Медикал СПА центъра на хотела, но и на подбрани ястия от европейската кухня във VIP LOUNGE SINNAMON на ресторант "Азалия". Със стилния си интериор, дискретната атмосфера, изисканите ястия по авторски рецепти на шеф Славов и шеф Стоилов, специалната селекция от вина и напитки, VIP LOUNGE SINNAMON е място, където всяка вечеря се превръща в специална, а преживяването – в незабравим спомен.
Независимо дали с класически ястия или с по-смели екстремни кулинарни предложения, ресторантите в Св. Св. Константин и Елена хармонично допълват облика на курорта, който изгражда нова култура и начин на почивка, с грижа за здравето и добрата кондиция и се утвърждава като предпочитаната и любима морска, СПА и кулинарна дестинация на България!

Share Tweet Pin it Share

Реклама »