С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Платена публикация

Най-добрата година за шоколада

Съдържание от Millesime
01 Юни 2022, 00:00
Share Tweet Pin it Share

Френският е езикът на добрата храна и вино, на кулинарните шедьоври и рафинирания стил, който разказва за тях. Millésime (фр.): реколта, година на производство или емисия - това е значението на милезим в речника. На френски думата се използва основно в областта на колекционерството и производството на вино или коняк. Популярна е най-вече в смисъла на "изключителна, много добра година". Тази употреба на думата е причината за избора на име на белгийския шоколадов бранд - MILLESIME.

През октомври 2017 г. в Лиеж на световната гастрономическа сцена се появява нова звезда - MILLESIME! Белгия е една от държавите с най-силно присъствие на международния пазар, с дългогодишни традиции и собствен характерен почерк в света на какаовите лакомства. Неслучайно изразът "белгийски шоколад" се е превърнал в нарицателен сред почитателите на "храната на боговете" - какаото. В духа на тази всепризната традиция MILLESIME с гордост пристъпва сред производителите, в готовност да се конкурира в световен план с останалите качествени био марки, създадени съобразно етични и екологичните норми по технологията bean-to-bar - от какаовото зърно до блокчето. Негово величество шоколадът в лицето на новия бранд MILLESIME

получава - съвсем буквално! - кралски почести.

Смелото начинание на дипломирания майстора Жан-Кристоф Юбер в екип от само трима души поставя осъществената му мечта - шоколадите MILLESIME, сред само десетте производители на bean-to-bar в страната.



В световен план брандовете био шоколад стават все повече. Не са малко и тези, които са избрали да осъществяват самостоятелно целия процес от селекцията на какаови зърна до крайния продукт - производство bean-to-bar. По отношение на сортовете какао и гарантирания произход от конкретна плантация също не са малко компаниите, които залагат на т.нар. single origin модели от престижен тероар и специфичните му характеристики. Но е редно да се отбележи, че изключително малко производители на световния пазар предлагат шоколади с какао от една-единствена реколта, а още по-малко афишират конкретната ѝ година. MILLESIME с гордост се числи към тях.

На опаковките на всички шоколади е отпечатана годината на реколтата какао, използвано в тях. Това прави всяка партида ограничена и в този смисъл - колекционерска, предназначена за ценители заради характера на всяка нова реколта какао. Когато към това се добавят високото качество, гарантираният произход и интригуващите вкусови комбинации в рецептите, успешният старт на бранда не е изненада дори при сериозната конкуренция в Белгия. Целият богат асортимент на MILLESIME се предлага в България и с разнообразието на какаови сортове от различни държави и плантации може да откликне на предпочитанията дори на най-претенциозните ценители на шоколада и познавачи на "храната на боговете".

Share Tweet Pin it Share

Реклама »