С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ресторанти

Mezze

София
ул. „Николай Хайтов“ №12
0897 889 185
mezze.bg
Share Tweet Pin it Share Коментари
Септември 2008г.
Средиземноморската и особено гръцката кухня е позната и обичана у нас, затова и не е чудно, че Mezze продължава да се радва на немалък посетителски интерес въпреки кризата. Като доказателство - резервациите тук са задължителни, дори в обедно време.

Обстановката е приятна и клони към автентичност - семпъл интериор от естествени материали, дълги престилки у сервитьорите, кратко меню с предимно морско съдържание.

В него присъстват леки салати и мезета, прясна паста и задължителната риба (не всички видове от менюто се предлагат в момента, тъй като „Mezze” избягва да работи със замразена риба).

Още при поднасянето беломорският сафрид (13.50 лв) прави впечатление с добрия си цвят и аромат, доказващи че не е „отлежавал” във фризера с месеца. Пълненият патладжан (7.90 лв) е добър избор сред мезетата, а равиолите с четири сирена, чери домати, моцарела и пресен босилек (12.90 лв) са един от задължителните избори от менюто.

Единственият недостатък е, че менюто явно търпи редовна актуализация на цените, но някои от по-старите му варианти все още циркулират сред клиентите, затова трябва внимателно да се гледа за цените.

февруари 2011 г.


Качество на храната: отлично 

Меню: много добър избор, илюстриращ средиземноморската кухня

Винена листа: не много богата, но добре подбрана

Обслужване: добро и бързо

Интериор: семпъл и стилен

Достъпност: има места за паркиране близо до ресторанта

Share Tweet Pin it Share Коментари

Реклама »