С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ресторанти

Leo`s Pizza

София
ул. Искър 11
087 864 28 25
www.leospizza.info
Share Tweet Pin it Share Коментари
Януари 2010г.
Този малък ресторант на ъгъла на софийските улици "Бачо Киро" и "Искър" е непретенциозен като обстановка: семпли, сбутани една до друга маси вътре, и малки масички върху бетонните плочки вън, до една не особено поддържана столична градинка.

Стандартите за храната, обаче, нямат нищо общо с тези за интериора/екстериора. В момента това е едно от най-добрите места за ядене на пица и прясна паста. Ако седнете вътре, на партерния етаж, ще наблюдавате отблизо и как се правят тортелини, талятели, или каквото е на път да се изчерпа в момента, в който сте там.

Менюто е като от добра, съвременна италианска пицария, продуктите, забележително - също. Пастата, например, се предлага отделно от сосовете към нея, които са около 20 - така клиентът сам може да си направи комбинация, която пожелае. Винената листа също заслужава внимание - тя побира приятна селекция от италиански вина, разделени по региони, както и такива от България и Новия свят.

Обслужването е такова, каквото трябва да бъде в подобен тип заведение - неформално, но истински внимателно.

Единственият минус, който отбелязахме, са десертите - тирамисуто и пана котата се оказаха значитено под нивото на пиците и пастата. Но количествата на последните са такива, че за десерт може и да не остане място.

Встрани от кулинарната слава, пицарията има и тв такава: неин създател е Лео, герой от Big Brother.

януари 2011 г.


Качество на храната: много добро

Меню: класическа италианска кухня

Винена листа: приятна селекция от италиански и други вина

Обслужване: неформално, внимателно

Интериор: непретенциозен

Достъпност: сравнително лесно за намиране, но трудно за паркиране място


Share Tweet Pin it Share Коментари

Реклама »