С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ресторанти

Gloria Mar

София
ул. "Славянска" 29
0890 555 111
www.gloriamar-bg.com
Share Tweet Pin it Share Коментари
Февруари 2011г.
Този рибен ресторант, който всъщност е третото допълнение към заведения със същото име в Несебър и Пампорово, се стреми към класност: на входа ви посреща домакин (невинаги), палтата се поемат от ръцете ви и веднага след сядането ви се предлагат вода и хляб (не са безплатни). Менюто, което получавате, е обилно - освен основна част има два отделни листа с нови предложения, както и по-кратко дневно меню. Съдържанието му има средиземноморска насоченост - много риба, леки салати, прясна паста, ризото и малко месни ястия.

Витаминозната салата с цвекло, ябълки, моркови и орехи се оказа много удачно попадение, както и леко пикантните спагети с морски дарове, босилек и пармезан (той беше поднесен на люспи в отделна чинийка). Стекът от риба тон обаче се оказа твърде тънък и поради това с размит вкус. За сметка на това десертът от запечени дюли и круши с ванилов сос беше много сполучлив. Подобни "колебания" присъстват и другаде в заведението - винената листа е добра, обслужването също, макар и придружено с лек привкус на фамилиарност, докато интериорът, макар да не дразни, сякаш е лишен от цялостна концепция. Остава да се види, дали тези "неравности" ще могат да бъдат изгладени с времето.

Качество на храната
: добро, на моменто много

Меню: пространно, насочено предимно към рибни ястия

Винена листа: добре подредена, с вина от нисък и среден сегмент, сред чуждестранните преобладават тези от Новия свят

Обслужване: внимателно и старателно, но не без пропуски

Интериор: не дразни, но и не впечатлява

Достъпност: трудно за паркиране място

януари 2011 г.
Share Tweet Pin it Share Коментари

Реклама »