С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ресторанти

La Casa Latina

София
ул. „Уилям Гладстон" 40
0879 999 741
Share Tweet Pin it Share Коментари
Юни 2011г.
До неотдавна на този адрес се помещаваше турският ресторант с гръмкото име (и не съвсем съответстващо му качество) Pearl of Istanbul. Днес там отново има етно-кухня, но географски противоположна на турската - латиноамериканска.Обстановката е приятна, без да е извънредно оригинална - черни покривки с червени подложки за чинии, белосана стена с ниши, запълнени със снимки в рамки, както и типичният за подобни места "реквизит" от типа на испански ветрила и мексикански шапки.

Менюто е по-скоро интерпретация, отколкото пример за латиноамериканска кухня, макар да е съставено от двама кубинци. На пръв поглед има от какво да се избере, при това на съвсем умерени цени – класики като паеля, когрис (ориз с черен боб), чичаронес (описани като „пържени свински изненади”) или пък интригуващи названия - „револтийо а ла хардинера” (предястие с яйце, чушки, лук, царевица, картофи и гъби), чилиндрон от крадено агне и бониято фрито.


На практика обаче реалността се оказа по-малко апетитна от написаното на хартия – авокадото с пълнеж от скариди натежаваше заради майонезата, пържените банани не бяха от подходящия за това ястие сорт, а телешкото „а ла Рамон” беше придружено от не съвсем ясен сос.


За сметка на това винената листа е неподправено латиноамериканска (български вина в нея няма), такава е и музиката на живо, която се изпълнява тук в края на седмицата.


април 2011 г.
Качество на храната: би могло да е по-високо

Меню: интерпретация на латиноамериканската кухня

Винена листа: стегната, изцяло посветена на Южна Америка

Обслужване: учтиво, но не съвсем професионално

Интериор: приятен, с национални елементи

Достъпност: трудно за паркиране място


Share Tweet Pin it Share Коментари

Реклама »