С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ресторанти

Il Picco Sasso

София
бул. „Витоша” 150 (бл. 70)
02/ 418 59 99
Share Tweet Pin it Share Коментари
Юни 2011г.
Непретенциозен и приятен италиански ресторант, в който пиците освежаващо не доминират менюто, а са само една от съставките му. Заведението е с малко по-големи размери от обичайните за семейните ресторанти, но атмосферата в него е подобна. Дървени маси с хартиени подложки гледат към френските прозорци отпред, които могат да се отварят напълно. В дъното е разположена добре вентилирана открита кухня. Ресторантът разполага и с прилично количество маси на открито.

Менюто пристига заедно с малко предястие - брускетки с домашно песто. Иначе изборът е между обичайните у нас представители на италианскана кухня - зелени салати (в които айсбергът далеч не е единствената съставка), 2-3 супи, домашна паста и пици. Разнообразието на последните не е голямо, но за сметка на това човек може да си създаде собствен вариант, посочвайки кои ингредиенти да има в него. Пиците, които опитахме, бяха истински вкусни, същото се отнасяше и за салатите и доматената супа с моцарела. Единствено лазанята и тирамисуто не оправдаха съвсем очакванията.

Винената листа тук е интегрирана в самото меню и е малка. Българската й част изцяло е доминирана от вината на Katarzyna, а останалите предложения са италиански, в ниския и среден сегмент. Обслужването е старателно и приветливо. Единственият минус в обстановката е наличието на пепелнци из цялото заведение. Но при отворените френски прозорци и това не дразни толкова.

май 2011


Качество на храната: много добро

Меню: добре приготвена италианска кухня

Винена листа: малка и интегрирана в общото меню. Български и италиански вина от ниския и среден клас.

Обслужване: любезно и ненатрапчиво

Интериор: непретенциозен и уютен

Достъпност:
паркирането става на самия бул. Витоша или в уличките наоколо

Share Tweet Pin it Share Коментари

Реклама »