С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ресторанти

7 морета

София
кв. Лозенец, ул. „Трепетлика“ 11
0893 434 324
http://7moreta.com/
Share Tweet Pin it Share Коментари
Юли 2011г.
Този нов гръцки ресторант е поредното доказателство за нарастващата гастрономическа значимост на квартал "Лозенец", който напоследък се понапълни с хубави заведения от различен калибър. Интериорът на "7 морета" не е от грабващите — по-скоро клони към неутралност, но пък така не дразни с псевдотрадиционни гръцки артефакти и картини. По-интересно за разглеждане е менюто, което съдържа достатъчно гръцки специалитети, но е основно с морска насоченост. То освен всичко друго е интересно и като четиво, изпъстрено с фрази от сорта на "посъветвайте се учтиво с вашия сервитьор" (относно супата на деня) или "...когато сушата и морето флиртуват" (за салата с риба тон). Иначе рибите тук са достатъчно разнообразни и предимно средиземноморски, според думите на собствениците гърци — винаги пресни. Доставки се правят два пъти седмично, има и вариант клиентът да си поръча конкретна риба, която ще бъде доставена от Солун примерно, с куриер. Порцията гаврос, който опитахме, напълно отговаряше на претенциите за свежест, беше и добре приготвена.

В останалата част от менюто редом с добре познати и у нас гръцки класики присъстват и регионални специалитети, като например критската салата дакос - с пълнозърнеста питка, сирене фета, домати и маслини, щедро полети със зехтин. Винената листа не е пространна и клони към ниския и среден сегмент и за съжаление съдържа твърде малко гръцки предложения. Обслужването е топло и добро, присъстват и други, типични за гръцките ресторанти плюсове като хляб и кана с вода на масата.

юни 2011 г.

Качество на храната: добро

Меню: гръцка кухня, предимно в морския й вариант

Винена листа: стегната, не особено интересна

Обслужване: сърдечно

Интериор: клонящ към неутралност

Достъпност: паркирането става в уличките наоколо


Share Tweet Pin it Share Коментари

Реклама »