С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ресторанти

Baden

София
кв. Подуяне, ул. Каймакчалан 37
тел. 02/ 843 06 93, 0877 001 165
www.baden-restaurant.com
Share Tweet Pin it Share Коментари
Октомври 2011г.
Макар все пак да не е „първият ресторант в София с изцяло автентична немска кухня” (както пише на сайта му), Baden наистина принадлежи към твърде рядка за столицата порода заведения - германските. Така че в този смисъл появата му из уличките на Подуяне е радостна. Разположен в стара къща с хубав двор с лешници и дюли, Baden най-напред посреща с кич, но той се оказва някак последователен - подобни са и интериорите на доста от традиционните ресторанти на южна Германия, към която е насочено менюто му. То звучи интересно и разполага с необходимите класики - вурстове, шпецле, печен джолан, леберкез, рьощи и дори кайзершмарн за десерт, макар да не се ограничава само с тях (и тук не липсва неизбежната паста).
Написаното обаче на моменти се оказа по-примамливо от сервираното - печените братвурстове бяха точно, каквито трябва да бъдат, но придружаващата ги картофена салата не им съотвестваше като качество. Леберкез с яйца на очи и картофи на тиган се оказаха достатъчно апетитни. Поисканите към тях бретцели обаче дойдоха силно претоплени и се превърнаха в камък след изстиването си. За съжаление, десертите - торта Шварцвалд и сливов кухен с бита сметана - също не бяха от най-пресните.
Сред хубавите страни на Baden са напитките - тук има не много познатата у нас бира Jever Pilsener, както и ябълково шорле, във винената листа присъстват и няколко немски вина.

септември 2011 г.


Качество на храната: променливо
Меню: основно южногермански предложения, с малко средиземноморска кухня
Винена листа: нелоша, има и немски вина
Обслужване: любезно и доброжелателно
Интериор: клонящ към кич
Цени: вечеря за двама без виното е между 40 и 60 лв
Деца: :)

Share Tweet Pin it Share Коментари

Реклама »