С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

Спорът за розето в ЕС взе да се превръща в скандал

"Бакхус"
16 Април 2009, 18:00
Share Tweet Pin it Share

Дни преди насрочената за 27 април ратификация на решението от Европейската комисия Франция обяви, че ще го забрани на национално ниво. "Аз съм категорично против тази нездрава идея да се разреши производството на изкуствени вина", заяви френският аграрен министър Мишел Барние пред медиите. Той обясни възраженията си с уважение към потребителите и към изкуството да се прави вино.

Дни по-късно Европейската комисия обяви, че задържа приемането на пакета от реформи във винопроизводството, тъй като Световната търговска организация е поискала още време да обмисли предлаганите промени. Комисарите отрекоха отлагането да е свързано с възраженията на Франция. Ратификацията е преместена за 19 юни.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Anonymous
    автор
    10, 42, 19 Април 2009, 10:42

    Поредната европейска глупост. Хайде сега, Вие, които сте се наредили под статиите на Яна тук и на Ясен Бориславов в "Сега", ми кажете кои са измамниците и от къде идват измамите. Ако българските журналисти изпадаха в патриотичен възторг, дори десет пъти по-рядко от френските, испанските или американските си колеги, за българското вино щеше да се говори с уважение. Сега чакам да заръкопляскат бурно на новата европейска простотия. Такова вино РОЗЕ не може да има. Сложете и бучка лед, резен лимон за да бъде идиотщината пълна. После българите били измамници. Честито, европейци.

    !

Реклама »