С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Беса Валей" отпразнува 10 години

Бакхус
10 Септември 2011, 11:55
Share Tweet Pin it Share

Винарска изба "Беса Валей" отпразнува десет години от основаването си, и всички натрупали се през това време успехи, в присъствието на основателя си граф Стефан фон Найперг, основния акционер д-р Карл Хайнц Хауптман и около 200 гости в село Огняново.

За десет години избата създаде някои от най-качествените български вина, и получи поредица награди, сред които Златен Ритон от Винария 2006 г., Златна бъчва 2006 г., Златен медал от Винария 2007 г., Златен граал 2007 г., място сред десетте най-добри вина на България според класацията на списание "Бакхус" от 2008 г. и други.

Към момента винарите от избата са фокусирали своите усилия в производството на червени вина и розе - Enira, Enira Reserva, Enira Rose, Merlot by Enira, Syrah by Enira, Cabernet by Enira, BV by Enira.

Според статистиката на винарната,  досега тя е произвела 1 780 000 бутилки. Значителна част от тях са били предназначени за износ в Европа, Азия и Северна Америка. Най-голям успех на външните пазари имат Enira и Enira Reserva. На първите места по внос на вината на избата се нареждат Япония – 85 000 бутилки, и Китай 48 000 – бутилки. В България най-голям обем продажби са реализирали Easy by Enira 2008, Cabernet by Enira 2008, Enira 2006 и Enira 2007.

"Доброто вино идва от добрия плод, който пък идва от добрия тероар," каза граф фон Найперг. - "Правенето на вино винаги е едно и също. Важен е тероарът, а тук той е блестящ! Основната ни мисия винаги е била е да накараме света отново да повярва в потенциала на българските вина и за 10 години смятам, че успяхме да постигнем съществена промяна в начина, по който ценителите на вино по света гледат на България."

Граф Стефан фон Найперг изрази изключителното си задоволство от динамичното развитие на избата в последните години под ръководството на генералния мениджър Иво Антонов: "Всяка година успяваме да предложим на пазара вина с все по-високо и по-високо

качество и мога да ви обещая, че в следващите десет години тази тенденция ще се запази."

Share Tweet Pin it Share

Реклама »