С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Прогнози за винен дефицит предизвикаха учудване в Европа

Бакхус
06 Ноември 2013, 16:13
Share Tweet Pin it Share

Американската банка Морган Стенли предупреди, че през идващата година може да се наблюдава глобален дефицит на вино. Множество експерти от индустрията не са съгласни, като се позовават на добрата реколта 2013.

В изследване, публикувано тази седмица, банката предрича световен дисбаланс между търсене и предлагане - най-вече заради увеличеното търсене на вино на китайския и американския пазари.

Пиер Генес, генерален директор на Френската федерация на износителите на вино и спиртни напитки, обаче, смята прогнозата за дефицит за преувеличена.

През 2013 нивата на производство са по-високи от тези на консумация, изтъкна той. Очевидно е, че сме в ситуация, в която лозята в Европа се свиват, но за сметка на това площите с лозя в останалия свят растат.
От Международната организация по винарство и лозарство, която се занимава с технологичните и научните аспекти на винопроизводството, подкрепиха твърденията на Генес. Според техните проучвания "световното производство на вино се е увеличило значително през 2013, а консумацията се е стабилизирала.

Независимо от свиването на териториите, заети от лозя, с 300 хиляди хектара през последните шест години - феномен, наблюдаван особено в Италия и Испания, производството всъщност се увеличава. То достига нивата от 2006 г.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    izabell
    17, 35, 06 Ноември 2013, 17:35

    Прогнозата преувеличена и засяга само Европа.

    !

Реклама »