С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Гурме

Гениалните неща са прости

Емил Минев
01 Февруари 2006, 14:07
Share Tweet Pin it Share

Работата на шеф-готвачите претърпя истинска революция с появата на невероятния способ за директно разбиване на дълбокозамразени продукти и превръщането им във фина консистенция. В този брой реших да представя Pacojet, който накратко може да се определи като уред даващ неограничени възможности за креативността на шеф-готвачите. Близо 20 000 са професионалните шеф-готвачи, които се доверяват всекидневно на швейцарското качество на Pacojet. Достатъчно е да спомена, че този уред е част от арсенала на най-големите имена в света на висшата кулинария като Феран Адриа, Ален Дюкас, Марк Вейра, Пиер Ганьер и Хестън Блументал...

Какво всъщност представлява "пакотизирането"? Както човешката история е доказвала досега, гениалните неща се оказват съвсем прости. Дълбокозамразените съставки се обработват директно, като въртящият се със скорост от 2 000 оборота в минута нож, при всяко свое завъртане фрезова свръхтънък слой и в рамките само на няколко секунди превръща продукта в невероятно фина и хомогенна смес. Идеалната температура за "пакотизиране" е -20°С, тъй като така свежестта и ароматът се запазват най-добре. Оборотите, с които се върти ножът на Pacojet постигат толкова фина консистенция, каквато не може да се получи по никакъв друг начин при приготвянето на сорбе и сладолед.

Без да убеждавам някого в необходимостта от подобен уред в професионалнатата кухня, ще изброя причините, поради които използвам Pacojet.

- Компактност. Pacojet е подходящ за всяка кухня, защото е компактен и въпреки изключителната му мощност може безпроблемно да се постави навсякъде.

- Качество. Използването на Pacojet позволява приготвянето на сладолед и сорбе с качество и консистенция, които не могат да се получат по никакъв друг начин. При обработката не се губят вкусове и аромати.

- Бързина. Няма друга професионална машина, която да прави сладолед за 4 минути. Бързината обаче не е за сметка на качеството.

- Икономичност. Ножът може да се нагласи така, че да обработи точно необходимото количество. Останалата част в контейнера остава замразена, в удобен за съхранение вид и без да губи вкусовите си качества.

- Универсалност. Pacojet разкрива неограничени възможности пред творчеството на всеки един шеф-готвач. Приложението на този уред отива далеч отвъд приготвянето на сладоледи и сорбета, тъй като с него може да се получи пяна от всякакви течности, а консистенцията й надминава тази приготвена със сифон или миксер.

- Изключително лесна поддръжка. След употреба единствените части, които трябва да се почистят, са контейнерът и ножът.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »