С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Гурме

Bar & Dinner Brasserie

Юлия Костадинова
01 Февруари 2007, 16:08
Share Tweet Pin it Share

В мястото, където днес се намира Brasserie, през годините последователно и с доста променлив успех се помещаваха различни по стил заведения. Хубавото, което сегашните собственици - Росен Николов и Николай Николов откриват в тъмното Г-образно помещение, когато за пръв път влизат в него, е това, че се намира между две градини и все пак е в центъра на града. Николай, който е архитект по професия, успява да преобрази напълно тесния, мрачен коридор заедно с малкото вътрешно пространство, и да превърне Brasserie в едно от най-сполучливите решения за съвременен интериор. Добре премислената игра с пространството, множеството огледала и светлината, нахлуваща от големите прозорци, които гледат към вътрешната градина, създават усещане за лекота.

По всяко време на деня там се отбиват хора за кафе, за коктейл или за салата, но по обяд и около вечеря почти не можете да намерите свободно място. В най-голяма степен виновен за това е младият шеф-готвач Джун Йошида. Той получава най-сериозната си подготовка в Америка, където завършва кулинарен курс към академията Le Cordon Bleu в Орландо и работи доста дълго време в един от ресторантите на Норман ван Ейкън. Глей Милър, човекът, за когото той казва, че най-силно е повлиял на работата му, е дългогодишен готвач във French Laundry. "Освен всичко, свързваше ни увлечението по азиатската кухня", казва за този период от живота си Джун Йошида и допълва, че продуктите, които най-много предизвикват въображението му, не са по-специални или екстравагантни, а трябва да са пресни и първокачествени.

"Не искаме да правим суперавангардна и провокативна кулинария, това не ни е целта, искаме просто храната ни да е интересна, но и вкусна", казват Джун и Росен и допълват, че искат гостите им преди всичко да ги разбират и да си тръгват доволни. Макар че заведението им отвори преди по-малко от година, вече се наложи като най-добрия Bar & Dinner в София, заради което напълно логично и заслужено получи голямата награда в тази категория в конкурса "Ресторант на годината".

"Ние като че ли сме по-скоро diner, отколкото bar, но все пак държим точно на неформалния заряд, който носят този вид места, и си пожелавам само да продължим напред и нагоре в същата посока", заявява шеф-готвачът Йошида. "Аз мисля, че тази награда е най-вече за Джун, каза Росен Николов на награждаването и допълни: "поставям си за цел за напред да обогатим винената си селекция и въпреки, че сме убийствено ограничени откъм място, да вкараме повече и по-добри вина."

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  ресторант
1 Коментар
  • Anonymous
    32точки
    12, 50, 06 Юли 2010, 12:50

    този палячо йошида може да прави само суши и нищо повече но суши бг вариант

    !

Реклама »