С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Гурме

The BG Food-Blogging

текст Силвия Тулева
24 Ноември 2010, 12:52
Share Tweet Pin it Share

Ивейн

  • снимка: ivaneivane.blogspot.com


http://ivaneivane.blogspot.com/

В този посветен предимно на сладкишите блог човек на моменти се обърква дали разглежда торти, кутии за бижута или възглавнички. Все пак обектите в разрез, разкриващи слоеве блатове и крем, наместват картината бързо. Кратки и увлекателни текстове водят бързо към снимките на всевъзможните десерти - от обикновени и лесни за изпълнение кръмбъли до сложни фонданени торти.

Човекът зад блога: Иванка Янева

Къде живеете: София

Професия:
Архитект

Блогът за вас е:
Средство за откриване на нови светове (не само в кулинарен аспект) и възможност за усъвършенстване.

Любимо ястие/продукти:
Сладкиши и шоколад.

Какво никога не бихте сготвили/яли:
Прословутата френска лучена супа, панирани лучени кръгчета, както и нещо, включващо огромни количества лук. Не обичам лук.

Как решавате какво да сготвите:
Доста често се допитвам до членовете на семейството за техните предпочитания и ако срещна пълно безразличие или отговор от рода "ти реши", могат да бъдат подложени на дегустация на някоя от многото набелязани рецепти, които задължително бих искала да изпробвам. Обикновено се случва вземането на решение да стане спонтанно, когато вече съм узряла за съответната рецепта и имам нужната нагласа (и продукти, разбира се).

Най-странното нещо, което сте готвили:
Това, което не намирам за странно, се оказва такова за много от хората около мен. Пилешко със сос от череши, както и свинско с кайсии - звучи необичайно, но си заслужава. И торта с тиквички.

Най-редкият продукт в кухнята ви:
Относително е, но да кажем наличието на 1 кг втвърден фондан в кухненския ми шкаф.

Най-невероятната комбинация, която сте опитвали,

учудващо добра: Семпла комбинация от няколко продукта, познати и лесно достъпни в перфектното съотношение - плодове, масло, захар, брашно, овесения ядки и аромати - крамбъл/Crumble, щройзелкухен/ Streuselkuchen
учудващо лоша: не се сещам за такава.

Вашият
специалитет: Определено се чувствам в много свои води, когато приготвям сладкиши.

Любима придобивка в кухнята:Любимата ми играчка в кухнята, визирайки заниманията ми по декорация на торти, е нещо, което не е кухненски уред. Това е една алуминиева мащабна линия, която освен за измерване и кроене на блатове и украси изполвам и за рязане. Най-новата ми придобивка е сервизна лопатка за торти.

Коя подправка ви описва най-добре:
Канела.

Готвенето е забавно

  • снимка: cook-4fun.blogspot.com


http://cook-4fun.blogspot.com/

Това е един широко скроен блог, в който човек яде, докато пътува, пътува, докато яде и всичко това – докато си седи на стола пред компютъра. Рецептите често са изписани в контекста на своите места и истории, или поне – в разнообразието, което е предопределено от географското разпространение на ястията.

Човекът зад блога: Диди Бунова

Къде живеете: София

Професия:
Мебелен дизайн.

Блогът за вас е:
Хоби, творческо място без шефове.

Любимо ястие/продукти:
Италианска паста в различни разновидности и съответно основните продукти за нея – зехтин, домати, босилек, чесън.

Какво никога не бихте сготвили/яли и защо:
Тайландските блюда с насекоми. Неприятна ми е дори мисълта за това, въпреки че се считат за богати на белтъчини и витамини.

Как решавате какво да сготвите:
Съобразявам се с наличното време и продукти плюс идеята менюто да бъде разнообразно през седмицата.

Най-странното нещо, което сте готвили:
Последното по-нестандартно нещо, което правих, беше шоколадов кейк, гарниран със зехтин и морска сол.

Най-редкият продукт в кухнята ви:
В момента – пчелен восък, с който се снабдих за предстояща проба на рецепта.

Най-невероятната комбинация, която сте опитвали,

учудващо добра: Коктейл с ягоди, босилек, шампанско и балсамов оцет.
учудващо лоша: Сладолед от боза.

Вашия
т специалитет: Стек "Диана".

Любима придобивка в кухнята:
Любими са ми всички красиви съдове и терини, които купувам напоследък - както да ги използвам, така и да ги снимам. Последната нова придобивка е машина за сладолед.

Коя подправка ви описва най-добре:
Бих искала да съм солта в живота на близките ми.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    04, 11, 08 Юли 2013, 04:11

    браво

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    ! Оценка
    -1
  • Anonymous
    Ани
    16, 25, 06 Декември 2010, 16:25

    Браво! Чудесна статия!

    Следя от година и нещо 6 от блоговете и се радвам, че ме запознахте с 4 нови... а там може да открия и още и още! Успех и голямо "Бваво" на всички!

    ! Оценка
        +2

Реклама »