С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

Cookó Kitchen:Drinks: палитра от вкусове

Съдържание от JUNO
24 Април 2024, 16:12
Share Tweet Pin it Share

Изминаха 9 месеца от старта на един от най-обсъжданите ресторанти в центъра на София - Cookó Kitchen:Drinks, намиращ се на партера на вече все по-разпознаваемия и не по-малко коментиран 5-звезден хотел Junó на ул. "Иван Денкоглу" 40 в столицата.

В предходни два броя разказахме историята на заведението, което отвори тихо вратите си през май 2023 г., за да се подготви плавно за нарастващия сегмент гости, които търсят по-нетрадиционен тип ресторанти. Голяма част от тях припознаха себе си именно в концепцията Cookó - едно уютно място, което кани всеки минувач да опита от палитрата му вкусове.



Сутрин от 7 до 10 часа ви очаква топла и прясно приготвена закуска, където освен популярни предложения като авокадо тост и разновидности на яйца, има и не толкова обичайни за ресторант в центъра на града закуски като менемен, мекици, домашна баница.

В кухнята се набляга на сезонните продукти и с настъпването на пролетта промени настъпват и в менюто - към популярните вече салати като шопска с лабне сирене и хита "Хрупкаво яйце" са добавени нови като тази с печено цвекло, лешници, копър и мус от козе сирене. Идеята за поднасяне на ястията по удобен за споделяне начин се запазва и вече бива търсена като алтернатива на популярното сервиране на понякога прекалено "засукани" блюда.



От понеделник до петък между 12 и 15 часа Cookó посреща и уморените от фаст фууд гости, които искат да излязат от делничния ритъм и да хапнат нещо вкусно, прясно приготвено и в добро съотношение цена -качество. За тях освен основното меню Cookó предлага ежедневно по две обедни готвени предложения. Те се разпростират доста извън кулинаро-географските граници на основното меню, като например качуко с морски дарове, инегьол кюфтета, салата уолдорф, патешки хаш със сотирани зеленчуци, миш-маш и много други.

В следобедните часове може да срещнете гости на ниските фотьойли, наслаждаващи се на десерти, кафе вариации и леки коктейли. Това е и времето, когато Cookó се подготвя за обикновено напълно резервиран салон клиенти, очакващи да се потопят в магията от вкусове на шеф Валери Русанов и екипа му, а в часовете между 18 до 22 готвачите изнасят динамичен спектакъл зад витрината на отворената кухня.



На вечеря няма как да не остане място и за напитки, като освен широкия избор от френски, български, италиански, испански вина зад бара се случват много от вълшебствата, които оформят цялостното изживяване. Неотдавна екипът от миксолози в Cookó бе оглавен от Вато Милчев, който освен с присъствие впечатлява и с разнообразие от миксове и изненадва приятно всяко небце. Той току-що въведе и ново меню със signature миксове, които трудно може да опитате на друго място, сред които сладкият Lokum, кисело-лютият Cozumel и патриотичният намек "Tодорка".

Петък и събота вечер са особено интересни, когато до бара изниква DJ пулт, зад който застават утвърдени дами от българската сцена, които добавят екстра нотка настроение с подбор на бойтове, които комплиментират вечерта ви в Cookó.



За финал - всяка неделя от 11 до 15 часа брънчът спасява прегладнелите след събота вечер гости или тези, които по традиция отделят този ден само за себе си.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  брънч, гурме, храна

Реклама »