С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

Първи международен форум на създателите на вино

Бакхус
18 Март 2008, 18:01
Share Tweet Pin it Share

Дванайсет от най-влиятелните енолози и винопроизводители в света: Пол Драпер, Рикардо Котарела, Алваро Паласиос, Питер Сисек, Стефан Деренкур, Карло Ферини, Жан-Клод Беруе, Мишел Ролан, Дърк Нийпорт, Денис Дюбурдю, Алес Кристианчич и Оливие Хумбрехт ще се срещнат, за да обсъдят наболели проблеми на съвременното винопроизводство.

WineCreator, първият по рода си международен симпозиум, ще се състои в историческия град Ронда, край Малага в Андалусия от 18 до 19 април т.г.. Панел от 20 утвърдени винени автори и журналисти, сред които Джансис Робинсън, Мишел Бетан, Виктор де ла Серна и Джеймс Холидей, са гласували за тези 12 избрани "виносъздатели", които там ще се срещнат очи в очи с критиците. Почетен председател на консултативния комитет е Джансис  Робинсън.

Създаден по идея на детето-чудо на испанската винена журналистика Хосе Пеньин и основан от проекта за развитие на виното La Melonera, замисълът на форума WineCreator е да има принос към креативността във винопроизводството като представи нови идеи противопоставящи се на униформеността и стандартизацията.

В Ронда ще има 190 места за публиката. Предвидени са серия дискусии по теми свързани с тероара, с последните тенденции, с външните влияния и ролята на винаря в избата, на лозето и извън тях. По време на първото издание ще се проведе кръгла маса, водена от Джансис Робинсън и Виктор де ла Серна, както и дегустации на вина, създадени от елита на световната енология. Гостите на срещата също ще са от "висшето общество на виното":  водещи търговци, колекционирети, енолози и винопроизводители от цял свят. Форумът ще има широк международен характер и всеки две години ще се провежда в различна страна.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »