С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Вина

Трапиче Трибуто малбек 2003

Бакхус
12 Август 2008, 13:30
Share Tweet Pin it Share

"Трибуто" е семпла, но изпълнена със смисъл и значение испанска дума, която означава уважение, отдаване на почит.

Това обобщава същността на виното - почит и уважение към Фелипе Вилафанье, един от емблематичните лозари на Изба Трапиче.

Изборът именно на сорта Малбек в негова чест съвсем не е произволен. Малбекът е кралят на сортовете в родният град на Фелипе, Ла Консулта, където той е живял в по-голямата част от своя живот, до 104 годишна възраст.

Гроздето за Трибуто е от собствените, над 50 годишни лозя на Фелипе в Ла Консулта, Сан Карлос, Мендоса, разположени на 1023 метра надморска височина.

В 174 брой на "Wine Advocate", винeният гуру Робърт Паркър  го удостои с 95 точки!

"Виното идва от лозя, засадени през 1948 година. Виолетов цвят, изключително импресивен нос на обгорена почва, ликорис, черна череша и боровинка. Виното е с  изключителна дълбочина; разкриват се пластове от черни плодови аромати; 60 + секунден финал. Безпроблемно може да носи удоволствие до 2035 година."

Интересна е новината, че само в три страни в Европа могат да се открият лимитирани количества в порядъка на не повече от 150 бутилки, от общо 5000 бутилирани. И още по-интересна новина е, че една от тези три страни е ...България. Нужно ли е да казваме, че почти цялото количество е изкупено моментално от Щатите...?

Вносител на аржентинската изба Трапиче у нас е фирма Уайнбокс ООД.

 
Други вина на Трапиче:

Viña Carlos Gei Berra, малбек, 2004

Оак Cask, сира, 2005

Оак Cask, малбек, 2005

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Аржентина, вино, изба

Реклама »