С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Ресторант КОСМОС

Бакхус
12 Септември 2020, 18:13
Share Tweet Pin it Share
  Космос участва за трета поредна година на Бакхус StrEAT Fest, като в тазгодишното издание главният готвач на ресторанта Владислав Пенов и неговият екип ще представят на посетителите на изложението тяхната космическа представа за градски, уличен брънч, или накратко - КОСМОбрънч.Космос е fine dining ресторант, който отваря врати през 2016 г. Той е гостоприемно, притегателно и социално място с интериор, преплитащ народни шевици със светлини, пресъздаващи астрономически явления и обекти. В него можете да опитате традиционна българска кухня, разчупена и преобразена, приготвена с локални, фермерски и занаятчийски продукти с чист и ясен произход. Храната се съчетава балансирано с емблематични авторски коктейли или с разнообразна палитра от висококачествени вина от богатия български тероар.Носител е на призовете: Най-добър гурме ресторант в София 2016, Go Guide Food and Drink Awards Най-добър гурме ресторант в София 2017, Go Guide Food and Drink Awards Ресторант на годината 2017 в категория Модерна българска кухня, BacchusAcqua Panna & S.Pellegrino Ресторант на годината 2018, Bacchus Acqua Panna & S.PellegrinoКосмос е проект с идеи, каузи и социални отговорности, сред които "Zero Waste" за максимално оползотворяване на хранителни продукти, "Единение" за възраждане на забравени български рецепти, и стажантски програми за обучение на млади кадри в кухнята - "Остави следа в Космос-а".Основната мисия на ресторанта е създаване на взаимоотношения и взаимопомощ с малки производители от цялата страна, за да ги подпомогнат и да получат в замяна качествени продукти, които да предложат на гостите на Космос, сервирани концептуално в чиния.
1/3 снимки в галерията Космос участва за трета поредна година на Бакхус StrEAT Fest, като в тазгодишното издание главният готвач на ресторанта Владислав Пенов и неговият екип ще представят на посетителите на изложението тяхната космическа представа за градски, уличен брънч, или накратко - КОСМОбрънч.

Космос е fine dining ресторант, който отваря врати през 2016 г. Той е гостоприемно, притегателно и социално място с интериор, преплитащ народни шевици със светлини, пресъздаващи астрономически явления и обекти. В него можете да опитате традиционна българска кухня, разчупена и преобразена, приготвена с локални, фермерски и занаятчийски продукти с чист и ясен произход. Храната се съчетава балансирано с емблематични авторски коктейли или с разнообразна палитра от висококачествени вина от богатия български тероар.

Носител е на призовете:
 Най-добър гурме ресторант в София 2016, Go Guide Food and Drink Awards
 Най-добър гурме ресторант в София 2017, Go Guide Food and Drink Awards
 Ресторант на годината 2017 в категория Модерна българска кухня, Bacchus
Acqua Panna & S.Pellegrino
 Ресторант на годината 2018, Bacchus Acqua Panna & S.Pellegrino

Космос е проект с идеи, каузи и социални отговорности, сред които "Zero Waste" за максимално оползотворяване на хранителни продукти, "Единение" за възраждане на забравени български рецепти, и стажантски програми за обучение на млади кадри в кухнята - "Остави следа в Космос-а".
Основната мисия на ресторанта е създаване на взаимоотношения и взаимопомощ с малки производители от цялата страна, за да ги подпомогнат и да получат в замяна качествени продукти, които да предложат на гостите на Космос, сервирани концептуално в чиния.