С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Витошко Лале

Бакхус
13 Септември 2020, 23:32
Share Tweet Pin it Share
  Проектът им за създаване на истинска българска лагер бира, произведена в изцяло българска пивоварна, безпрекословно вписваща се в чешките и германските стандарти за чистота и качество на бирата, успешно продължава вече две години. Те обаче не спират до тук! Жаждата им за предизвикателства и откриване на нови хоризонти води до експериментиране със стилове като "Тъмно пиво", "Pale ale", "India Pale ale" и накрая "Weiss", вкус разпространен повече в Централна Европа, но завоюващ все по-голяма популярност и в България. Желанието им да заложат на традиционни рецепти и класически технологии, както и да предложат стилове бира, съобразени с все по-високите изисквания на любителите на тази напитка, ги отвежда към опита на старите пивовари и техните класически 45-дневни варки, съдържащи единствено вода, хмел, малц и бирена мая. Така се появява тяхното първо "Светло Пиво", което бързо е затвърдено от един смел експеримент с "Тъмно Пиво", сварено по двойна технология, съчетаваща горна и долна ферментация. Веднага след този дързък, но изключително успешен опит се гмуркат още по-надълбоко в ейл стиловете, за да създадат два класически в домашното пивоварство продукта: Pale ale, кръстено "Хмело Сърце" и "India Pale ale" в техния именник фигурира като "Тъмна Индия". Това им дава смелост да експериментират с един класически за европейския вкус стил, Вайс бирата. От най-качествените материали и суровини създават ненадминато пшенично пиво, което си позволяват да охмелят допълнително, за да постигнат разпознаваема идентичност: още по-плътен вкус и по-наситен аромат.
1/3 снимки в галерията Проектът им за създаване на истинска българска лагер бира, произведена в изцяло българска пивоварна, безпрекословно вписваща се в чешките и германските стандарти за чистота и качество на бирата, успешно продължава вече две години. Те обаче не спират до тук! Жаждата им за предизвикателства и откриване на нови хоризонти води до експериментиране със стилове като "Тъмно пиво", "Pale ale", "India Pale ale" и накрая "Weiss", вкус разпространен повече в Централна Европа, но завоюващ все по-голяма популярност и в България. Желанието им да заложат на традиционни рецепти и класически технологии, както и да предложат стилове бира, съобразени с все по-високите изисквания на любителите на тази напитка, ги отвежда към опита на старите пивовари и техните класически 45-дневни варки, съдържащи единствено вода, хмел, малц и бирена мая. Така се появява тяхното първо "Светло Пиво", което бързо е затвърдено от един смел експеримент с "Тъмно Пиво", сварено по двойна технология, съчетаваща горна и долна ферментация. Веднага след този дързък, но изключително успешен опит се гмуркат още по-надълбоко в ейл стиловете, за да създадат два класически в домашното пивоварство продукта: Pale ale, кръстено "Хмело Сърце" и "India Pale ale" в техния именник фигурира като "Тъмна Индия". Това им дава смелост да експериментират с един класически за европейския вкус стил, Вайс бирата. От най-качествените материали и суровини създават ненадминато пшенично пиво, което си позволяват да охмелят допълнително, за да постигнат разпознаваема идентичност: още по-плътен вкус и по-наситен аромат.