С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Професионални бонбони у дома

сп. Бакхус
21 Октомври 2015, 15:20, 4622 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Кой ще обучава?

Елица Божинова не е била от онези деца, които умират да помогнат на мама в кухнята. Не е пекла и кексове и сладки. С други думи, не е имала особен интерес към сладкарството като малка.

В професионалното училище по хотелиерство и готварство я изпраща бунтът й срещу образователната система, който се изразява в абсолютното нежелание да се явява на всякакви видове изпити. И до днес е така, макар вече да е ясно, че повечето изпити, конкурси или състезания, на които ще се яви, са й в кърпа вързани, тъй като Елица е нещо като бог на шоколада (доказано с поредица от медали, дипломи, купи и каквито награди още се сетите).

Някак съвсем закономерно Елица е част от националния отбор на България по кулинария, а също така е и член на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалните готвачи. Била е в първия много боен екип на ресторанта в хотел "Хилтън", а после поема ръководството над сладкарите в "Лъки". Сега има собствена работилница – Dark&Milk, където прави сладкарски магии (особено с шоколад), и провежда курсове и обучения.

Избира да се обрече на шоколада, защото е изключително благоприятен за работа, а и си умира за черен шоколад. Точно затова иска да научи клиентите си, че именно в него е истината. Редно е човек да й се довери напълно, когато става въпрос за шоколад, защото, както вече казахме, в тази сфера Елица Божинова равна няма.
 

По време на сладкия ни workshop, ще имате възможност да се научите на следните неща:

- какво е Ганаж и как се приготвя;
- как се темперира шоколад и защо е необходимо да се прави това;
- как се оформят различни вариации на ръчни бонбони, като форми и декорация от приготвения ганаж.

- ще оценим вашата креативност и сръчност в декорирането на бонбоните, които сaми ще направите, а за награда ще се почерпим с един уникален, отличителен & деликатен коняк - Hennessy Fine de Cognac. Сервиран, с подбрани шоколади, или с шоколадов десерт, представлява неустоима, чувствена наслада за сетивата.

- ще отнесете вкъщи своите творения в красиви кутийки за бонбони, които сме ви подготвили, за да може и вашите близки да ви оценят!

Ако искате да станете част от тази наслада, да научите основните правила, свързани с обработката на шоколада и то от самата Елица Божинова, да се позабавляваме , макар и само за три часа, можете да се запишете в нашия сладък workshop.

Кога?

На 7 ноември 2015 г.

Час?

От 11ч- до 14ч

Къде?

В кулинарно училище Food Connection

София, ул. "Ами Буе" 64, ет.2

Такса?

60лв.

/заплаща се предварително по банка/

* Максимален брой участници в този workshop са 14.
 
Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на кулинарно училище Food Connection.
Партньори на събитието са Hennessy Fine de Coqnac и дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino.

Местата за сладкия ни workshop са ограничени, така че всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да заплати куверта предварително на банковата сметка, посочена по-долу и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на [email protected], не по-късно от 03.11.2015 г.

След тази дата, моля, да се свързвате с нас, за да проверите има ли свободни места!

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Курс Бакхус

Такса: 60 лв.

За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464

[email protected]