С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

На гости на Виетнам

сп. Бакхус
05 Януари 2016, 14:04, 3690 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Кой готви?

"Казвам се Ан Фам, но не съвсем." Защо не съвсем, можете да прочетете в блога ѝ www.inansroom.com

Ан Фам е с икономическо образование, а голяма част работата ѝ е била свързана с търговия и реклама, но винаги най-голяма радост са ѝ носели дейностите, свързани с храната – приготвянето, поднасянето и опитването ѝ, говоренето и писането за нея. От три години любителски се занимава с различни кулинарни проекти, като един от тях се казва "Срещи с виетнамската кухня" – готварски вечери, провеждани веднъж месечно, през които с любопитни любители-кулинари готвят и опитват различни виетнамски ястия. Срещите събират много приятели на виетнамската кухня, но се налага да ги прекъсне.

Макар и израснала в България още от петгодишна, ароматите и вкусовете на родния Виетнам я съпътстват навсякъде. Те оформят начина, по който готви и се храни, те са част от същността ѝ. От домашната кухня на майка ѝ, която готви, както казва Ан "великолепно само по усет, без да следва никакви мерки и рецепти", до тротоарната храна по улиците на Виетнам, която обожава и която не пропуска да опитва всеки път, когато е във Виетнам.

"Моето семейство е от Северен Виетнам, но по време на тази вечеря ще ви разходя из трите основни части на страната. Започваме с леко пикантна салата от помело с тигрови скариди от Юга и продължаваме с любимите ми палачинки на пара, които северняците много обичаме да хапваме на закуска. Основното ястие в южняшки стил от глазиран сом със свинско месо нека не ви звучи странно като съчетание – ястието се приготвя на бавен огън и шареното месо от свински гърди спомага много за сочността на рибата, а лимонената трева и джинджифилът – за страхотния ѝ аромат. За десерт ще ви поднеса пудинг от тапиока и зелен боб с кокосова сметана, който пък е представител на Среден Виетнам, на древната столица Хуе. И ще завършим вечерта с жасминов и цъфтящ чай." – вдъхновено ни обяснява Ан.

Заповядайте на нашата кулинарна разходка из Виетнам с Ан Фам!
 
МЕНЮ

Салата

Gỏi bưởi tôm – пикантна салата от помело с тигрови скариди и скариден чипс.

Ястие от Южен Виетнам

Поднесено с Зеланос Мискет, 150 мл.

Предястие

Bánh cuốn – оризови палачинки на пара със свинско месо и дървесни гъби.

Ястие от Северен Виетнам

Поднесено с Зеланос Розе от Пино ноар, 150 мл.

Основно ястие

Cá trê kho tộ ăn với cơm – глазиран сом с шарено свинско, лимонена трева и джинджифил, поднесен с жасминов ориз.

Ястие от Южен Виетнам

Поднесено с Зеланос Пино ноар, 150 мл.

Десерт

Chè đậu xanhпудинг от тапиока и зелен боб с кокосова сметана.

Десерт от Среден Виетнам

Поднесена с коняк Hennessy Fine de Coqnac, 50 гр.

Комплимент-завършек

Trà nhài và trà nở hoa жасминов и цъфтящ чай.

Цена на куверт: 45 лв.
 

Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Партньори на събитието са Hennessy Fine de Coqnac, дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, предоставени от Авенди ООД и вината на Винарна Зеланос, предоставени от Трансимпорт ООД.

Местата за вечерята са ограничени, така че всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да се обади и да провери дали има свободни места и след това да заплати куверта по банковата сметка, посочена по-долу, както и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на [email protected], не по-късно от 22.01.2016 г. След тази дата, моля, да се свързвате с нас, за да проверите има ли свободни места.

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус

За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464

[email protected]