С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Модерни времена

сп. Бакхус
10 Февруари 2016, 16:51, 6777 прочитания
Share Tweet Pin it Share

МЕНЮ



Welcome drink

Шот джин "Beefeater 24" с тоник с хайвер от рози и Амюз Буш.

Салата

Зелена салата с печено цвекло, портокал, билкови трохи, мед, бекон на прах и сладолед от синьо сирене.

Сервирано с Jacobs Creek Chardonnay , 150мл.

Супа
Свежа цитрусова супа със скариди, броколи и мус от пармезан

Сервирано с Brancot Estate Marlborough Sauvignon Blanc, 150мл

Основно

Патешко мариновано в кафе, поднесено с пюре от тиква, лешници, запечен карфиол с какао, карамелизирано брюкселско зеле и винен сос.

Сервирано с Jacobs Creek Shiraz , 150мл.

Десерт

Поширани ябълки в карамелен сироп с почва от орехи, орехов мус, йогурт сос, желе от зелени ябълки с резене и медена пяна.

Поднесена с коняк Hennessy Fine de Coqnac, 50 гр.



Цена: 50 лв.
Кой готви?



"Модерни времена" е вечеря, която отдавна подготвяме, защото за нас видът и начина, по който е приготвена и сервирана храната имат голямо значение. Хората, които поканихме като гост-готвачи да случат тази наша идея, имат голям опит в експериментирането с храната, независимо, че като горди собственици на кулинарно училище за непрофесионалисти "Амюз буш", могат да ви научат на много неща по време на техните разнообразни кулинарни курсове.

В буквален превод от френски Amuse Bouche (Амюз буш) означава "удоволствие за устата". Школата е създадена преди четири години и се намира в Лозенец. Боби&Боби водят курсове за непрофесионалисти, организират кулинарни тиимбилдинги и обменят опит в кухнята с чужденци. Двамата са познати като "фудитата". Терминът е зъдаден в Щатите, за да опише "хора, които силно се интересуват от храната и всички нейни аспекти – от отглеждането й до приготвянето".

Борис е учил приложна макроикономика и финанси в Америка. Именно там започва и да готви.

Бояна е бакалавър по органична химия и магистър по медицинска химия в СУ и самата тя е доказателство за твърдението, че химията наистина помага много в кухнята.

Те прегърнаха с интерес темата на вечерята и подготвиха много нестандартно меню.

Казват, че интересът им към наука и кухня е изключително голям, защото и процесите на готвене са изцяло химични и най-вече физични. Тази вечеря ще ви запознае с модерните тенденции, свързани с храната. Казват, че в момента е много интересно стилизираното поднасяне на блюдата и комбинирането на пръв поглед на несъвместими продукти. Като зад това се крие и малко капка наука.



Free your mind и елате да опитате!

Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Партньори на събитието са Hennessy Fine de Coqnac, дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, предоставени от Авенди ООД; Джинът е "Beefeater 24", изби Brancot Estate Marlborough и Jacobs Creek, предоставени от Перно Рикар България.

Местата за вечерята са ограничени, така че всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да се обади и да провери дали има свободни места и след това да заплати куверта по банковата сметка, посочена по-долу, както и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на [email protected], не по-късно от 19.02.2016 г. След тази дата, моля, да се свързвате с нас, за да проверите има ли свободни места.

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус


Такса: 50 лв.

За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464

[email protected]