С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Фермерска кухня

сп.Бакхус
26 Август 2016, 14:59, 25331 прочитания
Share Tweet Pin it Share


Кой готви?

Тина и Кевин са една от най-интересните двойки, които сме срещали.
Кевин Брасингтън е родeн в Кент, Англия и започва работа като военен инжинер. Работи за Британската армия и ООН в продължение на цели 8 години и на практика е обиколил света. Когато напуска поста си, решава да се върне към ученето и завършва право. Така става преподавател в стария си университет, където среща и Тина. Тя е родена в Лондон. Занимава се с маркетинг към частни банки и често отскача до Австралия и на изток. По-къснo завършва право в университета на Кевин и също започва преподавателска кариера катоучител по бизнес в колежа на Кент.

Тина и Кевин започват да идват на почивки в България преди 9 години и страшно много им харесва. Въпреки обещаващата кариера и уредения живот, който имат на запад, решават да започнат отначало и да се отдадат на едно чисто, щастливо и човешко съществуване на една крачка от природата. И тази крачка я правят всеки ден - в тяхната собствена ферма Cottage Farm в Алино, на 45 км от София.
Събрали опит от цял свят и с голям хъс, двамата възстановяват българска ферма "като от едно време", само че с английски вкус и мебели, а стопанската площ е голяма, плодовита и добре организирана. Новите фермери отглеждат изцяло органични продукти, а животните са оставени на широко, за да растат щастливи и здрави, без никакви хормони или антибиотици.
Тина и Кевин упорито развиват farm-to-table културата, в основата на която стоят сезонни, качествени, пресни и местни продукти, които хората консумират директно от производителя. В Cottage Farm организират частни вечери в уютната фермерска обстановка с високо отношение към менюто, приготвено от техните най-хубави продукти. Тина се хвали с прасетата като казва, че са перфектно отгледани с любов: "Невероятен вкус, крехко месо и по-малко мазнини". Към вечерите върви и добра селекция от вина, която допълва доброто настроение.
И както се казва, ако ние не отидем при фермата, фермата ще дойде при нас. Затова на 20 септември сме поканили Тина и Кевин да бъдат домакини на една по-различна вечеря, в която ще усетим духа на тяхната "Фермерска Кухня". Те правят всичко с толкова много желание, грижи и увереност, че всяка хапка от менюто им носи истинска стойност.

Меню

Стартер/Starter
Пушена пъстърва и мус от хрян, сервиран върху кростини.
Smoked trout and horseradish mousse served on crostini.

Поднесено с Еленово Шардоне 2013

Салата/Salad
Салата от мариновани кореноплодни зеленчуци.
A salad of pickled root vegetables.

Поднесено с ЕМ Розе Де Ноар 2015

Основно/Main course
Задушено свинско коремче сервирано с пюре от целина и задушени зеленчуци.
Braised pork belly served with celeriac puree and braised buttered greens.

Поднесено с Еленово Каберне Совиьон 2011

Десерт/Dessert
Портокалово парфе от козе сирене.
Orange goats cheese parfait

Сервира се с Whiskey Grant's Family Reserve

Цена на куверт: 60 лв.

За резервации:

Email: [email protected]
Телефон: 02/4615 464


Научавайте първи за нашите събития

За резервации:
Email: [email protected]
Телефон: 02/4615 464

Местата са ограничени.

Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Партньори на събитието са:
Whiskey Grant's Family Reserve, предоставено от Трансимпорт
Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, предоставени от Авенди ООД;
Вината на вечерята са от Изба Едоардо Миролио:
Еленово Шардоне 2013
ЕМ Розе Де Ноар 2015
Еленово Каберне Совиьон 2011

Всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да се обади и да провери дали има свободни места и след това да заплати куверта по банковата сметка, посочена по-долу, както и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на [email protected], не по-късно от 14.09.2016 г. След тази дата, моля, да се свързвате с нас на тел. 0876555850, за да проверите има ли свободни места.

Място на вечерята: кв. Левски Г, ул. Станислав Доспевски 101, ет.2, демонстрационен ресторант ShowHow, фирма Томеко.

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус

Цена на куверт: 60 лв.

Събитието се осъществява със съдействието на SOFIA SLOW LIFE DISTRICT!

Динамиката и забързаният график се превърнаха във втора природа на работещия човек и все по-често търсим да върнем баланса в ежедневието си...
Slow Life е този естествен баланс на живота на "висока скорост". Това е начин на живот, умението да преоткрием спокойствието и всичко, което ни прави истински щастливи!
Ето защо създадохме SOFIA SLOW LIFE DISTRICT – жилищен комплекс от нов тип в непосредствена близост до града, но разположен сред тишината и спокойствието на природата.
Добре дошли в SOFIA SLOW LIFE DISTRICT!
Общата естетика и архитектура на затворения комплекс от еднофамилни къщи по естествен и елегантен начин интегрира комфорта и съвременните удобства на градския стил с чистото усещане за пълноценен живот сред природата!
Спокойният живот на динамичните хора.