С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Вина

Аксесоарите - необходимост в ритуала на виното

"Бакхус"
01 Декември 2007, 09:37
Share Tweet Pin it Share

Посветихме темата в този брой на онези предмети от света на виното, създадени в потвърждение на истината, че пиенето на вино е един прекрасен ритуал. Откакто е сътворена напитката на Бакхус и Дионис, пиенето й винаги е минавало отвъд всяко обичайно удоволствие. Свидетелства за това са безбройните изящни съдове и винени антики стигнали до наши дни.
Днес производството на винени чаши и аксесоари е престижен и печеливш бизнес, с който са свързани едни от най-големите имена в дизайна. Богатият избор от предмети и сериозността, с която се подхожда към всеки един момент от съхраняването до сервирането на вино, могат да се сторят прекалени на незапознатите. Но ценителите биха казали: ако обичате и уважавате виното и започнете да използвате тези аксесоари, ще разберете ползата от тях. Нещо повече, най-вероятно те ще се превърнат в необходимост за вас - така, както днес трудно можем да си представим живота без мобилни телефони или компютри. И все пак, как да се ориентираме в морето от видове чаши, тирбушони и други винени аксесоари? На следващите страници ви предлагаме един подбор от най-полезните според нас аксесоари, които са чудесен коледен подарък за всеки дом, в който виното е част от вечерята или от празниците.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »