На по чаша

Bubbles in the Sky Vol.2: пенливо за всички

Бакхус 03 април 2023, 10:05

Единственото по рода си за България събитие, посветено изцяло на пенливите вина, предстои да се случи за втори път. Първото издание на BUBBLES IN THE SKY беше истинска ракета и премина с искри и фурор през софийския винен живот през октомври 2022, а зад него стоят три винени дами: Ирина Софранова, Кристина Маркова и Яна Петкова.

Публиката не спря да пита: "Кога пак?". Затова организаторите не губят време и канят отново винената публика на второто издание.

Организатори отново са Avinissima Wine & Food Consulting и Крис Маркова, посветили голяма част от своите дни и нощи на пенливото вино. "От десетилетие работим за това вината с балончета да бъдат все по-добре разбирани и обичани от публика и професионалисти, и с удоволствие можем да кажем, че вече виждаме резултати", споделят те.

Обявявани през вековете за любими на кралските особи, пенливите вина често внушават респект у винените ценители. За щастие, през последните години по-лекият и разбираем стил на кава, просеко и Pet-Nat печели много поддръжници за пенливата кауза и тези вина вече са неизменна част от всекидневието на градската публика по света.

Събитието отново ще бъде на една от най-свежите градски локации - Rooftop Pool & Bar на Kitchen 59 - където посетителите ще имат възможност да опитат над 100 пенливи вина от всяка стилистика: български реколтови и NV пенливи по класическа технология, Pet-Nat-и, премиер и гран крюта от Шампан, стопроцентово пино мьоние, кремани, представители на Италия - франчакорта, на Испания - кава, пенливи от Европа по класическа технология - Австрия, Португалия, Хърватия и много просеко в най-добрата му светлина. Пенливите вина са истински перли във винената корона и Бакхус подкрепя усилията за тяхното популяризиране.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK