3/7 снимки в галерията
2. Терин от био пилешко филе с гъши дроб, летен трюфел и зехтин (за 1 порция)* пилешки гърди от едно пиле
* 60 г гъши дроб
* 10 г летен трюфел
* 300 г червено грозде
* 40 г зелен фасул
* 5 г кълнове от броколи
* 40 г зехтин
* 30 г шамфъстък
Гърдите се отделят от пилето и се нарязват на много тънки ленти. След това идва ред на гроздето, което трябва да се пасира, да се прецеди и да замине на котлона. Там от него се очаква да покипи до степен на сироп. През това време гъшият дроб трябва да се нареже на филийки и да се овкуси със сол и пипер. След като е готов гроздовият сок, дробът се намазва с него и му се дава едночасова почивка в хладилника. После в правоъгълна форма за кекс се слага хартия за печене и започва реденето: ред пиле на тънко, ред гъши дроб, ред пиле, ред гъши дроб. Цялата подредба, както е с формата за кекс, се опакова в алуминиево фолио от всички страни като бонбон, слага се на водна баня във фурната на 120 градуса. След 35 минути теринът се вади и още докато е топъл, се натиска с дъска – важно е да изстине по този начин. После се реже на филийки и към тях се добавя бланширан за около 3 минути в кипяща подсолена вода зелен фасул и летен трюфел – измит и нарязан на тънки ленти. Накрая ястието се полива със зехтин и му се слагат малко свежи броколи кълнове и счукан шамфъстък.
На терина ще му бъде особено приятно, ако бъде поднесен с хрупкав хляб.
Гответе с шеф Дамянов >
14, 25, 06 Февруари 2017, 14:25
50 мин в тенджера под налягане за сваряне на октопода?
Хм.
на телешкият език му трябват 25-30.
20, 13, 04 Февруари 2017, 20:13
Ресторантът е на Домусчиев.
+1
14, 17, 04 Февруари 2017, 14:17
Вкусно!
Модератора е неадекватен!
-1
Най-четени статии // за Април
Реклама »