С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Телешко млечно филе и още рецепти на шеф Димитър Дамянов, "Есте"

текст: Боряна Телбис, снимки: Димитър Варийски
31 Януари 2017, 11:26
Share Tweet Pin it Share
    3. Телешко млечно филе с ароматна леща* 400 г телешко млечно филе* 200 г зелена леща* 30 г червен лук* 20 г доматено пюре* 20 г пресен джинджифил* 20 г соев сос* 10 г оцет балсамико* 10 г зехтин* 20 г масло* 20 г пекорино* сол* пиперНевинното млечно телешко филе се почиства от жилите и се овкусява със сол и пипер. Лещата се слага да се свари, а през това време червеният лук, джинджифилът и доматеното пюре се нарязват на ситно и се събират в един тиган, за да си обменят вкусове и аромати. Когато лещата е готова, и тя се добавя към тях заедно със соевия сос, балсамикото, маслото и пекориното. Търси се постигането на смес като ризото. През това време телешкото се запича на фурна за 17 минути при 190 градуса. Когато се извади, трябва да си почине, за да се отпусне малко, около 5 минути, а после е готово да се реже на тънки медальони, които се подреждат върху лещата. Накрая сосът от печеното отива върху нарязаното месо и voilà!Телешкото си има своите тънкости, но ако е приготвено както трябва, резултатът е незабравим. Научете директно от шеф Дамянов как да обработвате и готвите телешко вкъщи. Гответе с шеф Дамянов >
5/7 снимки в галерията 3. Телешко млечно филе с ароматна леща

* 400 г телешко млечно филе
* 200 г зелена леща
* 30 г червен лук
* 20 г доматено пюре
* 20 г пресен джинджифил
* 20 г соев сос
* 10 г оцет балсамико
* 10 г зехтин
* 20 г масло
* 20 г пекорино
* сол
* пипер

Невинното млечно телешко филе се почиства от жилите и се овкусява със сол и пипер. Лещата се слага да се свари, а през това време червеният лук, джинджифилът и доматеното пюре се нарязват на ситно и се събират в един тиган, за да си обменят вкусове и аромати. Когато лещата е готова, и тя се добавя към тях заедно със соевия сос, балсамикото, маслото и пекориното. Търси се постигането на смес като ризото. През това време телешкото се запича на фурна за 17 минути при 190 градуса. Когато се извади, трябва да си почине, за да се отпусне малко, около 5 минути, а после е готово да се реже на тънки медальони, които се подреждат върху лещата. Накрая сосът от печеното отива върху нарязаното месо и voilà!

Телешкото си има своите тънкости, но ако е приготвено както трябва, резултатът е незабравим. Научете директно от шеф Дамянов как да обработвате и готвите телешко вкъщи.

Гответе с шеф Дамянов >

Реклама »

3 Коментара
  • Profile preview
    ial
    14, 25, 06 Февруари 2017, 14:25

    50 мин в тенджера под налягане за сваряне на октопода?
    Хм.
    на телешкият език му трябват 25-30.

    !
  • Profile preview
    678
    20, 13, 04 Февруари 2017, 20:13

    Ресторантът е на Домусчиев.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    Ivan_
    14, 17, 04 Февруари 2017, 14:17

    Вкусно!

    Модератора е неадекватен!

    ! Оценка
    -1

Реклама »