5/7 снимки в галерията
3. Телешко млечно филе с ароматна леща* 400 г телешко млечно филе
* 200 г зелена леща
* 30 г червен лук
* 20 г доматено пюре
* 20 г пресен джинджифил
* 20 г соев сос
* 10 г оцет балсамико
* 10 г зехтин
* 20 г масло
* 20 г пекорино
* сол
* пипер
Невинното млечно телешко филе се почиства от жилите и се овкусява със сол и пипер. Лещата се слага да се свари, а през това време червеният лук, джинджифилът и доматеното пюре се нарязват на ситно и се събират в един тиган, за да си обменят вкусове и аромати. Когато лещата е готова, и тя се добавя към тях заедно със соевия сос, балсамикото, маслото и пекориното. Търси се постигането на смес като ризото. През това време телешкото се запича на фурна за 17 минути при 190 градуса. Когато се извади, трябва да си почине, за да се отпусне малко, около 5 минути, а после е готово да се реже на тънки медальони, които се подреждат върху лещата. Накрая сосът от печеното отива върху нарязаното месо и voilà!
Телешкото си има своите тънкости, но ако е приготвено както трябва, резултатът е незабравим.
Научете директно от шеф Дамянов как да обработвате и готвите телешко вкъщи. Гответе с шеф Дамянов >
14, 25, 06 Февруари 2017, 14:25
50 мин в тенджера под налягане за сваряне на октопода?
Хм.
на телешкият език му трябват 25-30.
20, 13, 04 Февруари 2017, 20:13
Ресторантът е на Домусчиев.
+1
14, 17, 04 Февруари 2017, 14:17
Вкусно!
Модератора е неадекватен!
-1
Най-четени статии // за Април
Реклама »