С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Реклама

Предстои най-голямото хорека изложение в страната

Интер Експо Център
15 Октомври 2015, 12:47
Share Tweet Pin it Share

Събитието е домакин на националната квалификация на състезанието за професионални готвачи Bocuse d’Or.

В края на всяка година традиционно се провежда най-голямото в страната изложение за хотелско, ресторантско кетъринг и СПА оборудване СИХРЕ.  Събитието ще отвори врати в Интер Експо Център между 11 и 14 ноември, а участие ще вземат български и чуждестранни компании, представители на 80 световни бранда.

Паралелно със СИХРЕ ще се проведат и международните изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК. Миналата година съвместно проведените събития бяха посетени от 16 472 български и чуждестранни специалисти, както и от широка публика.

Какво ще се случи тази година

И тази година се очаква СИХРЕ да предостави панорамен поглед над развитието на хорека сектора. Програмата включва тематично разделени зони за фирмите участници и атрактивни зони за демонстрации. Сред тях са националните квалификации за най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or, които ще излъчат българския представител на престижния конкурс в Европа. Те се организират от Българската Асоциация на Професионалните Готвачи (БАПГ), а домакин е Интер Експо Център.

Състезанието, създадено преди 27 г. от прочутия шеф-готвач Пол Бокюз, има за цел да представя и популяризира таланта на най-добрите готвачи. На всеки две години се организират три регионални квалификации – Bocuse d’Or Европа, Азия и Латинска Америка.

Освен професионалните готвачи в СИХРЕ отново ще участват и майстори баристи, които ще показват различни начини на приготвяне на специални сортове кафе. За втора година в рамките на изложението ще се проведе Beverage Convent, където ще се проведат демонстрации, презентации и обучения за всички любители на добре поднесените и качествени напитки.

Българската туристическа камара ще проведе семинар за категоризирането на туристическите обекти, концесиониране на плажовете и дейностите на туристическите информационни центрове.

Очаква се Асоциацията на интериорните дизайнери в България и Софийската професионална гимназия по туризъм също да демонстрират развитието си, чрез творби и продукти на СИХРЕ.  

Share Tweet Pin it Share

Реклама »