С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Реклама

МЕТРО Академия представя британците шеф Тодиуала и шеф Бъси в двудневен майсторски клас

МЕТРО
10 Юли 2018, 14:00
Share Tweet Pin it Share

• Шеф Сайръс Тодиуала ще разкрие тайните на ориенталската кухня и подправките и ще представи новата си книга "Spice Box"
• Шеф Колин Бъси ще представи специфични техники и маринати за приготвяне на дивечово месо, усъвършенствани през 35 годишната му кариера
• Вижте повече за кулинарния майсторски клас и как да се запишете тук!

За първи път в България, едни от най-големите имена в британското кулинарно изкуство, шеф Сайръс Тодиуала и шеф Колин Бъси, ще проведат двудневен майсторски клас ексклузивно за МЕТРО Академия. Майсторският клас ще се състои в два отделни дни – 26 и 27 септември.

На 26 септември шеф Колин Бъси ще демонстрира техники, маринати и гарнитури за приготвяне на дивечово месо. На 27 септември шеф Сайръс Тодиуала ще представи различни ястия от ориенталската кухня с помощта на 10 основни подправки. Сайръс ще демонстрира разнообразни начини за приготвяне на ястия от достъпни продукти, съчетани с необикновени аромати и екзотични вкусове, които могат да бъдат опитани и в някой от собствените му ресторанти като лондонския CaféSpiceNamasté или Mr Todiwala's Kitchen.

Шеф Тодиуала е познат и като телевизионен готвач, знаменитост в британските телевизии BBC, Channel 4, UKTV и ITV. Първият му ресторант " CaféSpiceNamasté ", е най-дългогодишният ресторант в Michelin BIB Gourmand, награждаван всяка година от 1997г. насам от престижния ресторантски гайд. Сайръс притежава четири ресторанта във Великобритания и един в родната му Индия.

  • снимка: МЕТРО



На 27 септември, шеф Тодиуала ще представи в България и последната си издадена книга "Spice Box". Книгата разказва за подправките и как те могат да направят едно ястия завършено и достойно за ресторант Мишлен. Носител е на Ордена на Британската империя заради благотворителната и социалната си дейност и заслуги в ресторантьорството и кулинарната индустрия.

Колин Бъси активно се занимава с обучения на готвачи, преподаватели и ученици във всички области на хранително-вкусовата промишленост в тясно сътрудничество с правителството на Великобританияр води и курсове в Университета Глазгоу. Работи съвместно с "Clifton Technologies" върху технологични разработки на специализирано оборудване sous vide от ново поколение. От 2008 г. има и собствена консултантска компания, която е специализирана в предлагането на комплексни решения за бизнеса в областта на ресторантьорството.

Двудневният майсторски клас е практически насочен и всички участници ще могат да се включат активно в приготвянето на ястията заедно с шеф Сайръс Тодиуала и шеф Колин Бъси.

Работният език на курса ще бъде английски, за което ще има подсигурено техническо оборудване за симултантен превод за всеки един от участниците.

Вижте повече за кулинарния Майсторски клас и как да се запишете тук!

Share Tweet Pin it Share

Реклама »