С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Блог

Александър Иванчев, победител в категория "Сладкар"

Одет Гълъбова
16 Май 2013, 21:53
Share Tweet Pin it Share

-       Александър, къде си се учил да готвиш?

-       В Русенския техникум по обществено хранене и в Кулинарната академия HRC в Добрич. Завърших наскоро. Понатрупах стаж в ресторанти и хотели в Катар и Съединените щати. Работил съм в ресторант с три звезди "Мишлен".

-       Какъв десерт ти донесе първата награда?

-       Приготвих шоколадова скулптура "Българският ангел". Посланието е, че във всяка българска жена се крие ангел. Цялата скулптура беше от шоколад. Бях използвал най-различни техники за отливане на женското тяло. Направих карвинг на шоколад, мраморен и пластичен шоколад, шоколадова мозайка – всякакви вариации. Приготвих и петифури, които също бяха на българска тематика. Идеята ми беше да пресъздам вкусове от детството - имахме петифура с халва и синьо сирене, друга с виолетки и лимоново сабле, другото беше бонбон с рози, черен и бял шоколад.

-       Ти и колегите ти от Русе се класирахте и в отборното класиране?

-       Да, на трето място. Отборът се класира за предястие – мус от авокадо. Имаше пюре от варен картоф със сусам и мента, с шоколадова бисквита, сьомга с коричка от бадем, риба тон, леко запечена. Правихме свинско бонфиле, печено в морска сол и увито в спаначена палачинка със сос от сини сливи и връхчета от зелен лук. Имахме глазирани моркови и гъбен дюксел. За десерт направихме 24-пластова торта – блатовете бяха приготвени от орехи, а кремът бе шоколадов. Към него добавихме баварски крем и мус.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »