С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Тризвездна Мichelin вечеря в ресторант Come Prima

Бакхус
04 Април 2024, 14:40
Share Tweet Pin it Share

Ресторантът Come Prima в Kempinski Grand Arena Bansko превърна вечерта на 29-и март в бележито кулинарно събитие.

Come Prima беше домакин на първото за България тризвездно Michelin изживяване, където елегантността на италианската и автентичността на българската кухня се сляха в запомняща се хармония за сетивата.

Специален гост беше Енрико "Кико" Чарeа, шеф-готвачът на ресторант Da Vittorio, отличен с 3 звезди Michelin, който представи своята виртуозност и кулинарен опит пред 50 гости. Шеф Енрико е истински талант, който с времето придобива много отличителен стил, смесвайки семейни рецепти с различни техники, научени през годините.

Заедно с шеф-готвача на Come Prima - Никола Тодоров създадоха 5-степенно меню, като всяка хапка беше изкусно поднесен кулинарен шедьовър, който разкриваше съвършенството на вкуса и текстурата на италианската и българската кухня.



Нашето пътешествие в света на вкусовете започна с амюз буш, който съчетаваше маслини в стил Бергамо с пармезанови хапки, придружени с шампанско "Билекар-Салмон" Гран Крю "Блан де Блан". След това преминахме към предястията, където спагетите от риба тон със сос "Баня Кауда" и крамбъл от шамфъстък и зелените аспержи, поднесени със сорбе от кисело мляко и киселец бяха отлично комбинирани с вино Ла Сколка "Етикета Нера" Кортезе Гави дей Гави.



Следваха две изискани наслади - ризото с рагу от токачка и гъши дроб, както и черноморски калкан с гъби смръчкула, есетров хайвер и пяна от левурда. Вкусът след всяка хапка оставаше дълбоки следи в съзнанието, а съчетанието с Шато д'Есклан Естейт Розе допълни гастрономическото изживяване на гостите.



Основното ястие - бавно готвено млечно агнешко с глазирани бейби зеленчуци, картофен муслин и есенция от марсала впечатли всички ни с вкус и презентация на ястието, което беше съчетано с вино "Ележдия" Примитиво ди Мандурия Ризерва.



И за финал - десертът, наслада, разделена на множество нива. Ябълков кейк с многолистно тесто и ванилов сладолед, последван от приготвено пред гостите "Канончино" с яйчен крем, след което ни беше предложен италианският "Коломба", който завърши перфектно нашето кулинарно приключение.



Тази вечеря отново потвърди успешната посока и стремежа за развитие на ресторант Come Prima, както и отдадеността на целия екип към пълно удовлетворение на гостите.

За нас от Бакхус беше незабравима вечер и нямаме търпение да се срещнем отново на поредното гурме преживяване.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »