С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Седмица на Средиземноморската кухня на сп. Бакхус, 15 – 21 юни 2015

сп. Бакхус
05 Юни 2015, 10:52, 10374 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Дано да имате път към Банско в Седмицата на ресторантите на "Бакхус", защото двама чуждестранни шеф-готвачи ще ви очакват със специално подготвени менюта. Британецът Майкъл Уилкинсън (Кемпински) предлага пъстърва на тиган, поднесена с домашно приготвено талиателе, а южноафриканецът Жандре Сматс (Премиер Лъкшъри Маунтийн Ризорт) откликва с провансалска тиквена супа с джинджифил и пикантна орехова сметана.
Ако пътувате към Черноморието, спрете в Бургас. В Grand Hotel & SPA Приморец ще ви зарадват с рол от лаврак с рагу от аспержи и сос от червен хайвер.
Останалите четири ресторанта са в София, и то какви! В L’Instant шеф Антони Верест ще готви най-вкусното от детските си спомени в Южна Франция (ципура филе с рататуй, картофи гато с козе сирене и риган). В хотел Кристъл Палас ще опитате печен лаврак с маслини и аспержи върху сотиран бейби спанак и чери домати, а в ресторант 106 – кралски скариди с прошуто, филе от лаврак и пикантни калмари, сервирани с печени ароматни зеленчуци и рукола. Талантливите готвачи в "Таланти" се представят с две тематични менюта, в които има равиоли с тиквички, френско петле със зеленчуци. Има и много други изискани блюда, които сме описали в следващите страници.

ОБАДЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО НА РЕСТОРАНТА И НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ!
Цена на менютата - до 40 лв.

Партньорите на събитието са:
Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавна изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме, предоставени от Авенди ООД.
ВИНАТА са предоставени от Авенди ООД: 
Levent Sauvignon Blanc 2014
Enira Rose 2014

Аперитивът е предоставен от Леопард Трейдинг ООД:

Ouzo of Plomari

Дижестивът е предоставен от Авенди ООД:
КОНЯК Hennessy Fine de Cognac


Ресторант Come Prima

title

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

2770 Банско, ул. Пирин 96

за резервации: +359 884 904221

www.kempinski.com/bansko

работно време: пон-нед, 19:00ч. – 22:30ч.

 

Вечерно

 

Меню, цена 40 лв.



Стартер: Брускета от черен хляб с маслини, пушени патешки гърди, глазирани портокали и песто с лешници.

Black olive bread bruschetta with smoked duck breasts, glazed oranges and hazelnut pesto





Основно: Пъстърва на тиган, поднесена с домашно приготвено талиателе, байганети с босилек и салса с каперси.

Pan fried local trout, served with home made lemon taleteller, basil beignets and caper salsa

 

Десерт: Еспресо чийзкейк с чурос и овкусено с мента кисело мляко.

Espresso coffee cheesecake with churros and mint flavored yogurt

 

Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

Ресторант Кристъл Палас

title

Хотел Кристъл Палас

гр. София, ул. Шипка №14

за резервации: 0209489499,0885581758

http://www.crystalpalace-sofia.com

работно време: пон-нед, 12:00 – 24:00

 

Обедно и Вечерно

 

Меню, цена 39 лв.



Салата: Салата от портокали с аншоа и червен лук.




Основно: Печен лаврак с маслини и аспержи върху сотиран бейби спанак и чери домати




Десерт: Забалионе с марсала и горски плодове.




 

Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

Ресторант Салини

title

Гранд Хотел и Спа Приморец Бургас

Бургас 8000, България, ул. Ал. Батенберг №2

за резервации: +359 894 788 809

www.hotelprimoretz.bg

работно време: Понеделник - Неделя 07.30 ч - 23.30 ч.


Вечерно


 

Меню, цена 39 лв.


Салата: Сицилианска салата /домати, печен патладжан, бейби моцарела, маслинов пастет, хлебен крутон, дресинг/




Предястие: Кралски гамбар с шафраново ризото /септет от билки, ориз арборио, пармезан, шафран и средиземноморски сос/

Основно: Рол от лаврак с рагу от аспержи и сос от червен хайвер / филе от лаврак, свежи подправки, аспержи, чери домати, хайвер от сьомга/

Десерт: Шоколадово брауни с три вида шоколад /течен шоколад, бял шоколад, черен шоколад и ядки/



 

Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

 

 

L'instant

title

гр. София, Асен Златаров 24
Телефон за резервации: +359 2 8 430364;
http://linstant.bg/


 

Обяд и Вечеря

Меню, цена 39 лв.



Стартер: Гаспачо с мус от чесен и маслина.

Gaspacho with garlic and olive mousse



Основно: Ципура филе, рататуй,картофи гато с козе сирене и риган, сос от червен пипер

Seabream filet, ratatouille, goat cheese gateau with oregano, red pepper coulis



Десерт: Кръмбъл с праскови и аромат на анасон

Peaches crumble flavored with anise



 

Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

Ресторант Амброзия

title

гр.Банско,ул. ‘’Караманица’’ 11,

х-л Премиер Лъкшъри Маунтийн Ризорт

за резервации: +359 885 638 373

http://www.banskohotelpremier.com/bg/amvrosia-restaurant.html

работно време: 11.00 - 23.00 часа

 

Вечерно

 

Меню, цена 40 лв.



Салата: Средиземноморска салата с морски дарове, градински зеленолистни салатки и билки, лимоново песто и дресинг с копър.




Предястие: Провансалска тиквена супа с джиндър и пикантна орехова сметана.




Основно: Испанска мелодия: дуо от телешко бон филе и сотирани телешки ребра, глазирани моркови, пюре от грах, горски гъби, поръсено със сос Мадейра.



Десерт: Пресни Тоскански ягоди: Желирани ягоди с Нуга сладолед



Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

 

Ресторант Таланти София

title

София 1142, ул. Петър Берон 9 (в района на НДК)

за резервации: 02/421 9068

http://restauranttalents.bg/;

https://www.facebook.com/restauranttalents

работно време: от Понеделник до Събота: 11:00 – 22:00 часа

Вечеря

(от 16:00 до 22:00 ч)

Меню, цена 39 лв.



Вариант 1

Салата: Табуле с киноа (сумак, домати, лимон, мента, краставици)

Предястие: Равиоли с тиквички (маслини, пармезан, печени домати, бакла, пресен лук)

Основно: Френско петле със зеленчуци (зелен фасул, шалот, моркови, полента, чоризо)





Десерт: Лимонов кейк с лавандула (яйца, шам фъстък, масло)

 

Вариант 2

 

Предястие: Октопод (оцет от каберне, портокал, репички, босилек, кедрови ядки, зехтин)

Салата : Равиоли с тиквички (маслини, пармезан, печени домати, бакла, пресен лук)

Основно: Буябес Бакалао (аспержи, фенел, картофи, домати, шафран)



Десерт: Лимонов кейк с лавандула (яйца, шам фъстък, масло)

 

 

Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

 

Ресторант 106

title

Сентрал Парк Хотел София

гр. Софиия, бул. Витоша 106

резервации: (+359 2) 805 8940/ 805 8181

работно време: понеделник-неделя: 11.00ч - 22.30 ч

 

Обедно и вечерно

Меню, цена 40 лв.


Цената включва консумация по 125 мл от вид вино
Levent Sauvignon Blanc 2014 и Enira Rose 2014, 50 мл аперитив ( Ouzo of Plomari) / 30 мл дижестив (коняк Hennessy Fine de Cognac), дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

 

Салата: Микс от зелени салати с мариновани зеленчуци и пушена сьомга




Основно: Комбинация от кралски скариди с прошуто, филе от лаврак и пикантни калмари, сервирани с печени ароматни зеленчуци и рукола




Десерт: Ароматни праскови с маскрапоне, бял шоколадов ганаш и сос от горски плодове




Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac