Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Дано да имате път към Банско в Седмицата на ресторантите на "Бакхус", защото двама чуждестранни шеф-готвачи ще ви очакват със специално подготвени менюта. Британецът Майкъл Уилкинсън (Кемпински) предлага пъстърва на тиган, поднесена с домашно приготвено талиателе, а южноафриканецът Жандре Сматс (Премиер Лъкшъри Маунтийн Ризорт) откликва с провансалска тиквена супа с джинджифил и пикантна орехова сметана.
Ако пътувате към Черноморието, спрете в Бургас. В Grand Hotel & SPA Приморец ще ви зарадват с рол от лаврак с рагу от аспержи и сос от червен хайвер.
Останалите четири ресторанта са в София, и то какви! В L’Instant шеф Антони Верест ще готви най-вкусното от детските си спомени в Южна Франция (ципура филе с рататуй, картофи гато с козе сирене и риган). В хотел Кристъл Палас ще опитате печен лаврак с маслини и аспержи върху сотиран бейби спанак и чери домати, а в ресторант 106 – кралски скариди с прошуто, филе от лаврак и пикантни калмари, сервирани с печени ароматни зеленчуци и рукола. Талантливите готвачи в "Таланти" се представят с две тематични менюта, в които има равиоли с тиквички, френско петле със зеленчуци. Има и много други изискани блюда, които сме описали в следващите страници.
ОБАДЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО НА РЕСТОРАНТА И НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ!
Цена на менютата - до 40 лв.
Партньорите на събитието са:
Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавна изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме, предоставени от Авенди ООД.
ВИНАТА са предоставени от Авенди ООД:
Levent Sauvignon Blanc 2014
Enira Rose 2014
Аперитивът е предоставен от Леопард Трейдинг ООД:
Ouzo of Plomari
Дижестивът е предоставен от Авенди ООД:
КОНЯК Hennessy Fine de Cognac
Кемпински Хотел Гранд Арена Банско
2770 Банско, ул. Пирин 96
за резервации: +359 884 904221
www.kempinski.com/bansko
работно време: пон-нед, 19:00ч. – 22:30ч.
Вечерно
Меню, цена 40 лв.
Стартер: Брускета от черен хляб с маслини, пушени патешки гърди, глазирани портокали и песто с лешници.
Black olive bread bruschetta with smoked duck breasts, glazed oranges and hazelnut pesto
Основно: Пъстърва на тиган, поднесена с домашно приготвено талиателе, байганети с босилек и салса с каперси.
Pan fried local trout, served with home made lemon taleteller, basil beignets and caper salsa
Десерт: Еспресо чийзкейк с чурос и овкусено с мента кисело мляко.
Espresso coffee cheesecake with churros and mint flavored yogurt
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
Хотел Кристъл Палас
гр. София, ул. Шипка №14
за резервации: 0209489499,0885581758
http://www.crystalpalace-sofia.com
работно време: пон-нед, 12:00 – 24:00
Обедно и Вечерно
Меню, цена 39 лв.
Салата: Салата от портокали с аншоа и червен лук.
Основно: Печен лаврак с маслини и аспержи върху сотиран бейби спанак и чери домати
Десерт: Забалионе с марсала и горски плодове.
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
Гранд Хотел и Спа Приморец Бургас
Бургас 8000, България, ул. Ал. Батенберг №2
за резервации: +359 894 788 809
www.hotelprimoretz.bg
работно време: Понеделник - Неделя 07.30 ч - 23.30 ч.
Вечерно
Меню, цена 39 лв.
Салата: Сицилианска салата /домати, печен патладжан, бейби моцарела, маслинов пастет, хлебен крутон, дресинг/
Предястие: Кралски гамбар с шафраново ризото /септет от билки, ориз арборио, пармезан, шафран и средиземноморски сос/
Основно: Рол от лаврак с рагу от аспержи и сос от червен хайвер / филе от лаврак, свежи подправки, аспержи, чери домати, хайвер от сьомга/
Десерт: Шоколадово брауни с три вида шоколад /течен шоколад, бял шоколад, черен шоколад и ядки/
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
гр. София, Асен Златаров 24
Телефон за резервации: +359 2 8 430364;
http://linstant.bg/
Обяд и Вечеря
Меню, цена 39 лв.
Стартер: Гаспачо с мус от чесен и маслина.
Gaspacho with garlic and olive mousse
Основно: Ципура филе, рататуй,картофи гато с козе сирене и риган, сос от червен пипер
Seabream filet, ratatouille, goat cheese gateau with oregano, red pepper coulis
Десерт: Кръмбъл с праскови и аромат на анасон
Peaches crumble flavored with anise
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
гр.Банско,ул. ‘’Караманица’’ 11,
х-л Премиер Лъкшъри Маунтийн Ризорт
за резервации: +359 885 638 373
http://www.banskohotelpremier.com/bg/amvrosia-restaurant.html
работно време: 11.00 - 23.00 часа
Вечерно
Меню, цена 40 лв.
Салата: Средиземноморска салата с морски дарове, градински зеленолистни салатки и билки, лимоново песто и дресинг с копър.
Предястие: Провансалска тиквена супа с джиндър и пикантна орехова сметана.
Основно: Испанска мелодия: дуо от телешко бон филе и сотирани телешки ребра, глазирани моркови, пюре от грах, горски гъби, поръсено със сос Мадейра.
Десерт: Пресни Тоскански ягоди: Желирани ягоди с Нуга сладолед
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
София 1142, ул. Петър Берон 9 (в района на НДК)
за резервации: 02/421 9068
http://restauranttalents.bg/;
https://www.facebook.com/restauranttalents
работно време: от Понеделник до Събота: 11:00 – 22:00 часа
Вечеря
(от 16:00 до 22:00 ч)
Меню, цена 39 лв.
Вариант 1
Салата: Табуле с киноа (сумак, домати, лимон, мента, краставици)
Предястие: Равиоли с тиквички (маслини, пармезан, печени домати, бакла, пресен лук)
Основно: Френско петле със зеленчуци (зелен фасул, шалот, моркови, полента, чоризо)
Десерт: Лимонов кейк с лавандула (яйца, шам фъстък, масло)
Вариант 2
Предястие: Октопод (оцет от каберне, портокал, репички, босилек, кедрови ядки, зехтин)
Салата : Равиоли с тиквички (маслини, пармезан, печени домати, бакла, пресен лук)
Основно: Буябес Бакалао (аспержи, фенел, картофи, домати, шафран)
Десерт: Лимонов кейк с лавандула (яйца, шам фъстък, масло)
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
Сентрал Парк Хотел София
гр. Софиия, бул. Витоша 106
резервации: (+359 2) 805 8940/ 805 8181
работно време: понеделник-неделя: 11.00ч - 22.30 ч
Обедно и вечерно
Меню, цена 40 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино Levent Sauvignon Blanc 2014 и Enira Rose 2014, 50 мл аперитив ( Ouzo of Plomari) / 30 мл дижестив (коняк Hennessy Fine de Cognac), дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Салата: Микс от зелени салати с мариновани зеленчуци и пушена сьомга
Основно: Комбинация от кралски скариди с прошуто, филе от лаврак и пикантни калмари, сервирани с печени ароматни зеленчуци и рукола
Десерт: Ароматни праскови с маскрапоне, бял шоколадов ганаш и сос от горски плодове
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac