С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Места

✪ Зимата по рецепта на ADOR

Съдържание от ADOR
04 Ноември 2025, 12:04
Share Tweet Pin it Share

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за нейтив пакети.

ADOR зимата не започва календара, а с първата искра в Josper-а. Точно там се ражда логиката на новото меню - огън, техника и сезонни продукти, подбрани така, че всяка чиния да носи повече ярки нови идеи: богато Миланезе ризото, поднесено като "ризото ал салто" с хрупкава коричка и сладко-кисел баланс; бели аспержи със сос карбонара и всички необходими елементи - конфитиран жълтък, чипс от гуанчале, пяна от пекорино; и интерпретация на фрикасе с охлюви от малка ферма край София. Но най-силната демонстрация на автора остава филето от морски език - сложна, многопластова композиция, превърната в един от подписите на кухнята.



ADOR остава ресторант, изграден около месото, огъня и Josper техниката - но според шеф - Бояджиев кухнята се променя заедно с хората, които я избират. Новото меню включва по-ясно присъствие на вегетариански и веган ястия, без да измества основния фокус - добре приготвени меса, балансирани класики и авторски подход.



Тази идея за развитие е част и от причината ресторантът да работи с гост-готвачи. След шеф Лионел Леви през ноември ADOR посрещна шеф Матьо Шаруа - логична стъпка за екип, който гледа към европейския fine dining и иска да бъде част от него. "Всички гост-готвачи, които каним, гледат в същата посока - съвременна висока кухня, в която водещи са техниката и вкусът", споделя шефът.

IHG F&B конференцията: ADOR като сцена

За екипа на InterContinental Sofia годината беше особена и в друго отношение - ADOR и хотелът бяха домакини на европейската F&B конференция на IHG, едно от ключовите професионални събития в сектора. Подготовката се превърна в лаборатория за идеи: шампанско, поднесено във ваната на президентския апартамент, 4-метрова количка за сладолед, жива българска музика и гайда на галавечерята - детайли, създадени, за да дадат локален контекст, но и истински wow ефект.

F&B мениджърът Ирина Карадакова споделя, че събитието е донесло на екипа не само престиж, но и нови посоки: фокус върху устойчивостта, развитие на хората, иноватив- ни безалкохолни "алкохоли", нов подход към оперативната ефективност. Теми, които ADOR планира да интегрира още този сезон.

Наградите и отговорността след тях

Две отличия от World Luxury Restaurant Awards потвърдиха това, което гостите вече знаят - ADOR развива кухня и сервиз с международно ниво. "Наградите не ни промениха радикално, но засилиха отговорността - очакванията вече са други", казва Ирина.

Екипът приема това не като натиск, а като енергия за следващата стъпка - меню, което съчетава огън, сезон и интерпретации; атмосфера, която искаш да преживееш отново; и отношение, което изгражда лоялни гости.
ADOR
е в Хотел Интерконтинентал София
пл. "Народно събрание" 4
Телефон: 087 734 0000
https://ador-restaurant.com

Share Tweet Pin it Share

Реклама »