С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

Шампанско под вълните

Бакхус
06 Юни 2008, 12:07
Share Tweet Pin it Share

Компанията иска да провери дали шампанското ще има по-добър вкус ако се съхранява в студената морска вода, докато теченията търкалят бутилките. За целта те са потопили няколко дузини бутилки на 15 метра дълбочина в залива на Монт Сен-Мишел, скалист остров край нормандския бряг.

Идеята се родила, след като се оказало, че температурата на водата в залива е постоянно 10°С и е идеална за отлежаване на шампанско.

Louis Roederer са първите, коиот провежадт подобен експеримент с пенливи вина. Други фирми в миналото са опитвали подобно съхранение на червени Крозе-Ермитаж, както и на бели мускадет и бургундско.

Louis Roederer, основани през 1776, са едни от последните независими семейни производители на шампанско във Франция и техните вина са сред най-скъпите в страната, най-вече заради малкото количество, което произвеждат – около 1% от общата продукция на шампанско.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Anonymous
    cialis
    12, 01, 21 Юли 2009, 12:01

    DLDHmn bjxccylm mmzbzwam rlsrsdib

    !

Реклама »