С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Созопол събра шестима от най-изявените шеф-готвачи от България

Бакхус
22 Юли 2008, 16:31
Share Tweet Pin it Share


Вечерята бе уникално събитие: първо, защото събра на едно място толкова много шеф-готвачи от различни градове (това не се е случвало дори и в София); второ, понеже се проведе в Созопол, който досега се свързваше с всичко друго, но не и с гастрономическата сцена у нас. Всеки от готвачите приготви по едно ястие в шестстепенното меню и към всяко от тях беше подбрано подходящо българско вино. Изключение направи десертът, който заслужаваше едно добро порто. Интересно е, че всеки един от участниците в този кулинарен празник си има свой собствен стил, но всички заедно успяха да предложат на присъстващите повече от 70 души кулинарно изживяване на най-високо ниво, под знака на морето и свежестта на вечерния бриз. За това допринесе и мястото на вечерята - ресторантът на хотел "Селена", разположен на самия бряг до градския плаж. Трябва да отдадем дължимото на Тони Иванов от Стара Загора, който е основният "виновник" за това значимо събитие.

Меню

Комплимент
(шеф-готвач Тихомир Стоянов - "Уно Пию", Хасково)

EDUARDO MIROGLIO BRUT 2005
*****
Пъстра салата с калмари ,билки и още нещо…
(шеф-готвач Тони Иванов - "Уникато", Стара Загора)

SAUVIGNON BLANC WINEMAKER`S SELECTION 2007 KHAN KRUM WINERY

*****
Ньоки със спанак и рикота, рагу ди маре и шафран
(шеф-готвач Пламен Петров - "Ла Фамилия", Варна)

SAUVIGNON BLANC& CHARDONNAY LES AMANDIER 2006 KATARZYNA ESTATE

*****
Патешко магре с балсамико редукция ,бадемова коричка
(шеф-готвач Петър Атанaсов - "Левента", Русе)

TRAMINER 2007 LEVENT RUSE

*****
Телешки медальони от телешко сукалче с маслини,сушени домати,полента и манатарки
(шеф-готвач Николай Боруков - "Фадо", Пловдив)

MERLOT &CABERNET GRAND RESERVA 2006 TERRA TANGRA

*****
Долче финале
Вариация от малини и шоколад
(шеф-готвач Деян Димитров - "Ла Перл Ноар", Бургас)

PORTO RAMOS PINTO PORTUGAL BIBENDUM
 


Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  готвачи, ресторант
17 Коментара
  • Anonymous
    Е.М.
    21, 57, 08 Септември 2010, 21:57

    я някой друг да се заеме с непосилната задача да организира нещо такова като мероприятие смешници такива)

    !
  • Anonymous
    Mariq
    01, 38, 30 Май 2010, 01:38

    Крайно време беше изявените готвачи на малка България да се обединят и по често да се организират такива дегустации.Желая повече инфо за събитието на kuraso@abv.bg
    Ако имах информация щях да присъствам на приятната вечер.Лично познавам Тони Иванов който е чудесен шеф-готвач.
    Моля, мили хора не се впускайте в тези дребни заяжданици.Нека да се опитаме да станем европейци.Стига все да се говори лошо за този и онзи.Доскоро бях мениджър храна и напитки на голям хотел.Това може да се организира и на други места.С уважение към тези млади и упорити шеф-готвачи.
    Преподавател по ресторантьорство [...]

    Read the full comment Мария

    !
  • Anonymous
    bat rosko 16 Юни 2009, 19:32

    This comment has been hidden by the moderator because it contained .

  • Anonymous
    bella
    14, 08, 20 Февруари 2009, 14:08

    Z.B Рамзи?Може да е галено..от Рамзес?Не му се сърдете)Ако имаше нещо общо с Гордън Рамзи,модераторите нямаше да смогнат да цензурират постовете)
    А относно правописа -хмм...май доста от писачите тук имат пропуски в началното образование!

    !
  • Anonymous
    bella
    14, 03, 20 Февруари 2009, 14:03

    Виждам че използвате мястото за коментари за лични нападки и дребнаво заяждане.Искам да ви кажа само че тези момчета са професионалисти и трябва да се оценява трудът им!
    Не се заяждайте с хората и ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!

    !
  • Anonymous
    автор
    22, 44, 17 Февруари 2009, 22:44

    Ramsey...Gordon Ramsey...

    !
  • Anonymous
    автор
    22, 43, 17 Февруари 2009, 22:43

    и още нещо...Рамзи/разбирам Гордън Рамзи/на англииски се изписва

    !
  • Anonymous
    автор
    22, 42, 17 Февруари 2009, 22:42

    на порфесионална...!!!!така ли се произнася???

    !
  • Anonymous
    RAMZEY
    14, 06, 09 Февруари 2009, 14:06

    T.Ivanov,predi da vleze6 v kuhnqta e trqbvalo da se nau4i6 na porfesionalna etika!

    !
  • Anonymous
    озирис
    22, 57, 18 Януари 2009, 22:57

    доста безмислици се изписаха по адрес на тогова и оногова ,но добрата новина е че все пак някои се опитва да промени нещо все пак...независимо от гледната точка дали е боклук или не-ште ме прощавате

    !
  • Anonymous
    anabel
    01, 36, 10 Януари 2009, 01:36

    мисля че е чудесно готвачите в българия най-после да се отърсят от балкантерорист приумиците
    колкото до това дали въпросното събитие е било хубаво или не това нее важно

    !
  • Anonymous
    автор
    23, 10, 23 Декември 2008, 23:10

    selena restoranta e mnogo mrasen i kyxnata e otvratitelna

    !
  • Anonymous
    автор
    23, 08, 23 Декември 2008, 23:08

    toni ivanov e boklyk

    !
  • Anonymous
    mari
    09, 37, 05 Ноември 2008, 09:37

    Поздрави и от мен за прекрасното меню.На мен ми беше разказано за него от хора които са присъствали на тази вечеря и бяха останали възхитени.Ще бъда много благодарна ако мога и аз да се възползвам от предложението на ТОНИ Иванов за повече инфо.Къде мога да си напиша e-mail a.

    !
  • Anonymous
    Toni Ivanov
    18, 29, 18 Август 2008, 18:29

    Zdraveite!Misliq moga da Vi pomogna s poveche info za subitieto v Sozopol,dostatuchno e samo da napishete e-mail adresa si)Ot Organizatorite na subitieto)

    !
  • Anonymous
    Media
    16, 41, 14 Август 2008, 16:41

    Zdraveite!Kade bih mogla da naucha poveche za tova sabitie?Ima li oshte snimki?Vie prisastvahte kato gost,ili imate uchastie v organizaciyata?Bih jelala da naucha poveche, za restoranta koito go e organiziral,za ekipa ot chef-gotvachi,vazmojno li e i ako ste bila tam,dali mojete da me svarjete s nqkoi ot organizatorite?

    !
  • Anonymous
    stelyto
    19, 20, 26 Юли 2008, 19:20

    vecerta beshe naistina fantasticna,chef gotvacite biaha na neveroiatno visoko nivo.zialata organizazia mirisheshe na profesionalizam ot nai-visoko nivo.blagodaria vi maestri na iztancenia vkus.do novi sreshti,krai moreto!blagodaria na Toni ivanov,plamen petrov,Petar Borukov,tihomir stoianov,petar atanasov ,deian dimitrov i na zelia ekip koito im pomagashe.

    !

Реклама »