С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Нова Бордо апелация получи одобрение

Бакхус
14 Октомври 2008, 13:38
Share Tweet Pin it Share

 

Новата апелация е одобрена от Националния институт за наименованията за произход INAO. Последната дума е на Земеделското министерство на Франция.

Бутилките с етикети с новото наименование ще бъдат на рафтовете през пролетта на 2009 г. На тях ще бъде изписано Côtes de Bordeaux Blaye, Côtes de Bordeaux Castillon, Côtes de Bordeaux Francs или Côtes de Bordeaux Cadillac (предишното Premieres Côtes).

Всички Côtes обхващат 1600 производителя или 120 милиона бутилки, което е 10% от цялото производставо на Бордо и 360 милиона евро оборот - 14% от износа на региона.

Окрупненото, но и опростено наименование за произход ще позволи на винените търговци да създадат нови, популярни брандове, които да пробият в супермаркетите и при големите търговци на наливни вина извън Европа, както и да подобрят разпознаваемостта на тези области.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Бордо, вино, Франция

Реклама »