С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

В Европа пак ще се продават нестандартни зеленчуци

Бакхус
13 Ноември 2008, 17:22
Share Tweet Pin it Share

Решението е продиктувано от задълбочаващата се икономическа криза, както и от правото на консуматорите да избират измежду възможно най-разнообразни цени.
Големите вериги супермаркети не са доволни от тази промяна на правилата и считат, че това ще доведе до спад на цените, който директно ще удари производителите.
Европейските политици са на мнение, че подобни стандарти не е необходимо да се налагат на европейско ниво, а търговците могат сами да определят качествата на стоките, които предлагат.
От юли 2009 година в европейските магазини ще могат да се продават нестандартни кайсии, артишок, аспержи, патладжани, авокадо, фасул, брюкселско зеле,моркови, карфиол, череши, тиквички, краставици, култивирани гъби,чесън, лешници с черупки, зеле, праз, пъпеши, лук, грах, сливи, селъри, спанак, орехи, дини и цикория. Правилата остават непроменени за ябълките, цитрусовите плодове, кивито, марулите, прасковите, нектарините, крушите, ягодите, чушките, гроздето, доматите и бананите.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »