Oт зашеметяващия си дебют с реколта 1997 вината Clos Apalta на Casa Lapostolle постоянно затвърждават статута на Чили като първокласен регион за червени вина. Собственичката Александра Марние-Лапостол и нейният екип създават купаж от уникалния чилийски сорт карменер, мерло и каберне совиньон от най-старите лозя на избата в Апалта, ниската зона на долината Колчагуа. Ферментация в малки дъбови съдове, ръчно оронване на зърната и изба,  в която всичко е подчинено на гравитацията са елементите, които изпипват резултата. Всичко това дава своите плодове през дългата, топла и суха реколта 2005. Тогава Александра Марние и новият технолог Жак Бегари за първи път добавят и 4% пти вердо за допълнителен аромат и цвят.
Богато и кадифено, Clos Apalta 2005, неговите 96 точки от Wine Spectator и първото му място напълно възнаграждава усилията и уменията на своите създатели.
В България Casa Lapostolle Clos Apalta 2005 се внася от Bibendum.
						
						
			
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
							
.