С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

McDonald's прави остър завой в стратегията

Бакхус
19 Ноември 2008, 18:09
Share Tweet Pin it Share

В началото на тази година на натоварена търговска улица в Южна Калифорния се появява реновиран, учудващо тих, спокоен и уютен ресторант McDonald's. В него вместо множество малки масички и метални столчета има дълги меки дивани, полу-кръгли сепарета и ...тихи водопади!
 
Интериорът е издържан според източното учение Фън Шуй, включително извивките на стените, цветовете и летящите врати. Управителят на заведението, Брайън Кармак, казва: "Това не е просто декор, а по-скоро тема, която изразява нашето желание тук да бъде хармонично, спокойно място за хората."
 
Дизайнът откровено отразява желанието на собствениците, както на всеки в бранша, да задържат клиентите си колкото се може по-дълго в заведението. Това силно противоречи на първоначалния стремеж на веригите за бързо хранене да поддържат постоянно текучество на клиентите.
 
Проучване от преди години показва, че столовете в такива заведения са специално проектирани да са неудобни. Ъгълът, който сключват седалката и облегалката е такъв, че просто не ти позволява да се заседиш.
 
В това именно се крие новата посока, в която един-единствен ресторант може да насочи световния пазар – комфорт и уют. За момента места като Starbucks са въвели тези два фактора като неразривно-свързани с имиджа си. В други вериги също откриваме някои подобрения, но като цяло атмосферата е забързана и напрегната.
 
Тази рязка смяна на посоката и добрият отзвук от потребителите на фън шуй ресторанта ясно показват, че скоро можем да очакваме такива промени във всички останали вериги от бранша.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Anonymous
    автор
    09, 24, 20 Ноември 2008, 09:24

    Каквото и да правят МсД, храната им ще остане повече от боклук. Хич не ми ги хвалете.

    !

Реклама »