С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Vintage club определи своите фаворити за 2008 сред вината в България

Бакхус
20 Декември 2008, 09:50
Share Tweet Pin it Share

На 17 декември се проведе Коледната среща на Vintage club, на която членове на клуба дегустираха най-високо оценените от тях вина през годината и определиха своите фаворити в отделните категории.

При белите вина спечели Chateau de Val Sauvignon Blanc 2007, при розето австралийското Weighbridge Rose 2007 на Peter Lehman, Australia. Десертното вино, което най-много се хареса на едни от най-сериозните ценители на вино в България беше Damiana 2005, ликьорно вино на Дамяница. При червените, където традиционно конкуренцията беше най-сериозна победи Joseph Phelps 2004 Cabernet Sauvignon. Това вино стана и вино на годината на Vintage club.
 
Joseph Phelps e основана през 1972. Избата и лозята на Джоузеф Фелпс се намират в Спринг вали близо до Санта Хелена в ранчо от 2500 дка, от които 650 дка лозя. След като години наред изучава сложната връзка между качеството на виното и мястото и след като разбира значението на тероара, Фелпс създава собствени лозя в първокласните лозарски райони Стагс Лийп, Ръдърфорд, Оуквил, Оук Нол и източните предпланини на Напа. Топ виното на Джоузеф Фелпс е Insignia. Insignia, рек. 2002 е вино №1 на Wine Spectator за 2005.

Joseph Phelps 2004 Cabernet Sauvignon трудно вече може да се намери, но следващата реколта Joseph Phelps Cabernet Sauvignon 2005, което специалистите определят като още по-добро, в момента е на българския пазар.  

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Anonymous
    Димитър Димитров- сомелиер
    14, 21, 21 Декември 2008, 14:21

    Абсолютно са прави, Зарадвах се тъй като Фелпс ми е една от любимите винарни. Миналата година посетих винарната и според мен е една от най красивите винарни със стилно обзаведени дегустационни и ресторант. Вината им са класически за вкуса на потребителите и са лесно продаваеми въпреки цената им, която според мен е напълно заслужена. Първата година на Инсиния е 1971 и имах честа да я пробвам. Оказа се нещо по комплексно и вкусно от повечето стари Бордо които съм пил.Добър избор

    !

Реклама »