С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Чехите пият най-много в Централна Европа

Бакхус
28 Януари 2009, 12:22
Share Tweet Pin it Share

С едва 10,5 милиона население, Чехите водят страни като Германия и Франция по консумация на алкохол. На глава от населението за година се падат по 170 литра бира, 19 литра вино и над 8 литра концентрат. Годишно 8000 души страдат от проблеми със здравето, предизвикани от алкохола. Близо 5000 случая са с фатален край, а здравните власти съобщават, че общо 350 000 чехи са зависими.
Въпреки това потреблението продължава да се увеличава, като превес има най-вече бирата, предпочитана повече от мъжете. Популярността на пивото най-вероятно се дължи на ниската му цена, особено в стравнение с цените в Западна Европа, поради което властите смятат, че поскъпването може да съдейства за намаляване на системните злоупотреби. Представителките на нежния пол, които предпочитат виното пред бирата, подкрепят идеята.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  бира, Чехия

Реклама »