С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Норвежец е новият носител на "Бокюз Д'Ор"

Бакхус
29 Януари 2009, 12:55
Share Tweet Pin it Share

28-годишният норвежец е обявяван за готвач на годината в родината си две последователни години, през 2001 и 2002. В момента работи в ресторанта Mathuset Solvold в Сандефьорд, южна Норвегия. За златната статуетка той се пребори с шведа Йонас Лундгрен и французина Филип Мил, които взеха съответно среброто и бронза. Освен световното признание, младият готвач получава и парична награда от 20 000 евро. Пред норвежката агенция NTB Скеие се похвалил, че току-що сервираното ястие е най-доброто му досега.
24 готвачи от целия свят се събраха в Лион, за да премерят способностите си в престижния конкурс. В рамките на пет часа всеки от тях трябваше да приготви блюдо от предоставените им норвежки скариди, шотландско говеждо, миди "Сен Жак" и прясна треска.
За четвърти път норвежки готвач печели първото място на конкурса. Северната страна има още две втори и едно трето място от "Бокюз Д´Oр". Безспорен водач в класацията е Франция с шест златни отличия и две сребърни.
Конкурсът се провежда всеки две години в рамките на Международния салон за ресторантьорство, хотелиерство и обществено хранене в Лион.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  кулинария, награда
2 Коментара
  • Anonymous
    автор
    20, 07, 08 Февруари 2009, 20:07

    Za men e iznenada, ne znaeh che imat silna shkola

    !
  • Anonymous
    автор
    12, 36, 02 Февруари 2009, 12:36

    mnogo sa silni skandinavcite poslednite godini naistina

    !

Реклама »