С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Първото в света обеззаразено с УВ лъчи вино скоро ще е на пазара

Бакхус
02 Февруари 2009, 13:05
Share Tweet Pin it Share

Според собствениците на избата, УВ апаратът убива всички нежелани бактерии и дрожди във виното. Това намалява необходимостта за използване на сулфити, които могат да причинят нежелани здравословни ефекти при част от консуматорите.

Сулфитите търпят обвинения за някои алергични реакции като главоболие и зачервяване на кожата, дори само след една глътка от вино, което ги съдържа.

Апаратът произведен от Surepure е с големината на два хладилника и има капацитет да обработва 4000 литра вино на час. Той може да се използва и за ограничаване на развитието на коварните дрожди Brettanomyces. С помощта на УВ лъчите се избягва и филтрацията на виното, която може да намали вкусовите му качествата.

Засега от L'Ormarins не са обявявили официално, кое то вината им е обработено с тази технология, но обещават то да е на пазара още тази година.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  вино, технология, Южна Африка

Реклама »