С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

София отбеляза празника на водата

Бакхус
23 Март 2009, 15:02
Share Tweet Pin it Share

Сдружение "Аз обичам водата" организира пищен градски празник на водата, който се проведе в неделя, 22 март, пред Народния театър  под патронажа на Столична община. Събитието премина под надслов "Водите на София – уникалната столица" и подкрепи честванията по повод 130-годишнината от избирането на София за столица на България.
Въпреки неприветливото време празничната сцена събра множество софиянци от различни възрасти. Официалната програма бе открита отдоц. д-р Борислав Великов, доайен в областта на водите, народен представител, член на парламентарната комисията по екология и водите. Освен великолепната сценична програма, съставена изцяло от деца от различни възрасти в градинката пред театъра бе разпъната огромна шатра, в която се организира художествено ателие. Всички деца имаха възможност да се включат в конкурс за рисунка на тема "Аз и водата". Особен интерес проявиха софиянци и към подвижната лаборатория за анализ на водата, организирана от "Аквахим". Столичани, които пристигаха на площада с проби с вода от всички краища на София,  отрупаха масата на лаборантите в желанието си да разберат, каква вода всъщност тече от тяхната чешма. 
Подложени на анализ бяха съдържанието на хлор, манган, нитрати и амоний, нивото на pH, както и твърдостта на водата. Според специалистите от "Аквахим" всички анализирани параметри са в допустимите норми.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »