С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Домейн Бойар показа най-новите си продукти на Винария 2009

horemag.bg
30 Март 2009, 17:05
Share Tweet Pin it Share

На най-големия форум за винопроизводители и ценители у нас – Винария 2009, който се проведе от 18 до 21 март, фирмата представи своите най-нови вина и ракии. Ракията, медалист от Vinalies Internationales 2009- Солитер беше демонстрирана съвместно с новата реколта на уникалните по рода си за българския пазар отбрани вина за познавачи – Vinoteka Vins de Garage. Ракията Solitaire се произвежда от избран лозов масив. Гроздето, брано на две ръце в касетки, е винифицирано по специална технология за добиване на чист и интензивен сортов аромат. Дестилацията е селективно насочена за оптимална и естествена изява на плодовия потенциал в един елегантен и фин вкус. Със своите ракии Solitaire Special Selection реколта 2007 и 2008 Домейн Бойар спечели два златни медала. А Solitaire 2008 заслужи и най-високото отличие в конкурса - трофеят в категорията дестилатни напитки като победи образци от световно известни райони като Коняк, Арманяк, Централна и Западна Европа, Латинска Америка и др. За пръв път в историята на конкурса български алкохолен продукт е отличен с тази най-голяма награда.
Другата серия на компанията – Vinoteka Vins de Garage е комплимент за всички любители на висококачественото вино от малки серии. Vins de Garage в превод означава "Гаражни вина" или "вина от частна/малка работилница" и е наречено така заради изключително малките партиди, в които се произвежда всяко. Това са категория вина, които спазват много стриктно класическите принципи при производство на вино – без обработка, без филтрация, без груба манипулация и се осланят на естествените процеси в природата и съзряването. Те изискват специално правилно съхранение и трябва да се подготвят предварително, за да се сервират. Това са вина от отделни индивидуални бъчви – най-доброто от най-добрата част на реколтата. Така всяко едно избрано вино е в количество от точно 250 бутилки, колкото е съдържанието на една бъчва. Вината от категорията Vins de Garage са добре известни на познавачите на вина по света и тази година на Винария 2009 Домейн Бойар представи новата реколта 2008 със сортовете каберне фран и пино ноар.
За пръв път бяха показани пред публика и нови сортове в добре познатата на вино ценителите серия Солитер. Каберне фран 2008 и Пино ноар 2008 са бъдещите попълнения, които ще обогатят серията. А изключителната нова реколта на серията Царски вина бе допълнена и от популярния и обичан от винолюбителите сорт Сира.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Винария 2009

Реклама »