С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Време за Kip Kap de Bruxelles

Бакхус
09 Ноември 2009, 13:19
Share Tweet Pin it Share

  За четвърти път хотел Хилтън в София от днес е дoмакин на Белгийския кулинарен фестивал в България под патронажа на Посолството на Кралство Белгия и Белгия-България-Люксембург бизнес клуб.

През цялата седмица в ресторант "Сезони" ще има типични ястия от белгийската кухня, прочута с мидите си, пържените картофки, вафли и фини шоколадови бонбони.
Деликатесите ще бъдат приготвени от Жан-Юбер Гарние, новия главен готвач на Хилтън София, за който "Бакхус" вече писа.

Тук ще може да опитате белгийското рагу Waterzooi с камбала или пилешко, прочутата carbonnades flamandes - фламандско телешко, задушено в бира, тарта с праз, филета от херинга, Kip Kap de Bruxelles, мариновани миди, Jambon des Ardennes, пастет от диво прасе с лешници, задушен заек със сливи, Stoemp saucisse (пюре от картофи със зеленчуци), и, разбира се, цикория и брюкселско зеле, а в неделя може да опитате богатия белгийски брънч.

По време на фестивала кафе-бар "Артистс" ще предложи една много типична закуска – Mitraillette: говежди филенца на грил с пържени картофи и майонеза в багета.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    Нефертити
    07, 45, 05 Май 2013, 07:45

    Белгийските шоколадови бонбони са прекрасни

    Предразсъдъците са за ограничените.

    !

Реклама »